Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Škoda Auto chystá v Kvasinách výrobu octavie, otevřela školicí středisko

Automobilka Škoda Auto chystá v závodě Kvasiny na Rychnovsku výrobu modelu Octavia. V souvislosti s novou výrobou a zvýšením produkce automobilka v Kvasinách otevřela nákladem asi 25 milionů korun školicí středisko, v němž by nové znalosti z robotiky a automatizace mělo ročně získal 300 zaměstnanců.

Výrobní kapacita pro octavii se v Kvasinách uvolnila po nedávném přesunu výroby čtvrté generace modelu Superb do závodu Volkswagen v Bratislavě. Nyní závod vyrábí SUV modely Kodiaq a Karoq. Octavia by měla z linek závodu začít sjíždět v létě.

Školicí středisko disponuje dvěma třídami pro teoretickou výuku a třemi robotickými pracovišti pro praktická cvičení. Zajistí školení od vstupní úrovně pro nové zaměstnance po pokročilé školení pro mistry. Dosavadní možnosti školení v závodě byly nedostatečné a loni kvůli tomu muselo dojíždět na školení do hlavního závodu v Mladé Boleslavi téměř 200 mechaniků, elektrikářů či elektroniků.

Škoda Auto loni v závodě v Kvasinách vyrobila 225.000 vozů Karoq, Kodiaq a Superb, předloni výroba činila 221.000 vozů. Dosud nejvíce, 320.000 automobilů, Kvasiny vyrobily v roce 2019.

Automobilka v Kvasinách zaměstnává asi 9000 lidí, závod je největším zaměstnavatelem v Královéhradeckém kraji. Kvasiny by měly být závodem, kde bude Škoda Auto v Česku nejdéle vyrábět vozy se spalovacími motory.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Škoda Storyboard

Štítky ČR, automoto, Škoda Auto, Kvasiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škoda Auto chystá v Kvasinách výrobu octavie, otevřela školicí středisko  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.