Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hradecká radnice pošle peníze z dotací zpěvákům i malířům

Královéhradecká radnice chce přes dotace podpořit kulturní organizace a letos jim pošle víc peněz. Finanční obnos dostane na svůj účet přes třicet subjektů.

Město navýšilo objemy peněz v dotačních programech a projevilo se to již nyní při schvalování dotací na činnost kulturních organizací, kde je meziroční nárůst 980 tisíc korun. V letošním roce je podpořena činnost 33 subjektů z celkových 35, které usilovaly o dotace z Fondu na podporu veřejně prospěšných projektů. Ti všichni v hodnocení dosáhli potřebného počtu bodů. Dotace obdrží například Dechový orchestr města Hradce Králové nebo KK3 Klub konkretistů, kontrapunkt, pěvecké sbory či Unie výtvarných umělců.

Projekty od žadatelů byly zhodnoceny jak po stránce formální, tak i věcné. Dotace na činnost kulturních organizací jsou v celkové výši přes 2,3 milionu korun. „Schváleno bylo také poskytnutí dotací pro Královéhradecká nábřeží. V prvním kole obdrží deset projektů 845 tisíc korun. V neposlední řadě bylo odsouhlaseno pro první kolo dotační výzvy také téměř 1.3 milionu korun na rozvoj cestovního ruchu pro 16 projektů,“ říká náměstkyně primátorky pro oblast kultury a cestovního ruchu Ilona Dvořáková.  Všichni, kteří žádají o dotace, musí dosáhnout minimálně 70 bodů ze 100 možných.

Letošním rokem to nekončí, už teď je na dotačním portálu města zveřejněn dvouletý dotační program určený k podpoře akcí konaných v roce 2025 při příležitosti výročí 800 let od první písemné zmínky o Hradci Králové. Podávat žádosti bude možné od 12. února do 12.dubna letošního roku v kole prvním, a následně ještě na přelomu srpna a září v kole druhém.  

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky dotace, kultura, radnice, Hradec Králové, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká radnice pošle peníze z dotací zpěvákům i malířům  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.