Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Rokytnici v Orlických horách se otevře lékárna. Více než rok tam chyběla

V Rokytnici v Orlických horách na Rychnovsku se otevře lékárna. Ve dvoutisícovém městě chyběla více než rok. Bude otevřená v pondělí, úterý a pátek od 8:00 do 12:00 a ve čtvrtek od 13:00 do 17:00 na adrese Sídliště 1. máje 53, v budově zdravotního střediska. ČTK o tom informovali zástupci kraje. Provozovatelem je krajská společnost Královéhradecká lékárna.

"Jsem velmi rád, že se nám podařilo lékárnu otevřít. Obyvatelé Rokytnice v Orlických horách, ale i občané z okolních obcí, nemusí pro léky cestovat daleko," uvedl starosta města a bývalý hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán (SOCDEM). Dosud to měli lidé do nejbližší lékárny přibližně 20 minut cesty autem.

"Díky iniciativě Královéhradeckého kraje a podpoře města se místním obyvatelům významně zlepší dostupnost léků," uvedla mluvčí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje (ZH KHK) Lucie Chytilová.

Podle hejtmanství je Rokytnice vstupní branou do Orlických hor, kam míří velké množství turistů a kraj ve městě také má domov pro seniory. "Všechny tyto faktory přispěly k tomu, abychom se zde rozhodli lékárnu otevřít i s vidinou její ekonomické udržitelnosti," uvedl hejtman Martin Červíček (ODS).

Společnost Královéhradecká lékárna, kterou ze 100 procent vlastní kraj prostřednictvím Zdravotnického holdingu KHK, provozuje v kraji 13 poboček a současně je hlavním dodavatelem léků do všech krajských nemocnic. Otevření 14. pobočky v Rokytnici předcházela jednání o ekonomické udržitelnosti provozu, sdělili zástupci holdingu.

Město nabídlo symbolický pronájem za jednu korunu a současně má v rozpočtu připravenou částku na dotaci provozu lékárny, uvedli představitelé radnice.

Společnost Královéhradecká lékárna kromě veřejných lékáren zajišťuje služby ústavní lékárny pro krajskou Oblastní nemocnici Náchod, Oblastní nemocnici Trutnov a Městskou nemocnici Dvůr Králové nad Labem léky zásobuje i řadu dalších obchodních partnerů.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, léky, správa, Rychnovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Rokytnici v Orlických horách se otevře lékárna. Více než rok tam chyběla  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.