Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž z Náchodska je podezřelý ze zpronevěry 3,2 milionu. Bral z úspor příbuzného

Jednačtyřicetiletý muž z Náchodska je podezřelý ze zpronevěry 3,2 milionu korun. Podle policie se toho dopustil při spravování financí svého nesvéprávného příbuzného. V případě prokázání viny mu hrozí až osm let vězení, muž zatím obviněn nebyl. Podle ní muž dělal svému nesvéprávnému příbuznému opatrovníka.

Policie ho podezřívá z toho, že při spravování jeho financí zneužil svého postavení a bez vědomí poškozeného neoprávněně užíval jeho bankovní účet. "Zahájili jsme úkony trestního řízení pro zločin zpronevěry," řekla policejní mluvčí Lucie Konečná.

Policie na webu uvedla, že muž vybíral z účtu hotovost, prováděl okamžité úhrady, trvalé příkazy, poskytoval půjčky třetím osobám a ve svůj prospěch prováděl opakující se platby platební kartou v ČR i v zahraničí. Podle kriminalistů se toho dopouštěl od února 2021 do listopadu 2023. "Škoda se nakonec vyšplhala na více než 3,2 milionu korun," dodala Konečná.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, Náchodsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Náchodska je podezřelý ze zpronevěry 3,2 milionu. Bral z úspor příbuzného  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.