Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradecké divadlo Drak představí umění batolatům, zve je na představení

Hradecké divadlo Drak je důkazem toho, že do divadla nemusí chodit jen dospělí nebo děti od určité věkové skupiny. Do hlediště zve i batolata, pro které herci připravili představení Tichohoří Gumák.

Divadlo Drak se rozhodlo nabídnout zážitky také nejmladší skupině návštěvníků, a to batolatům. Vytvořilo pro ně a jejich doprovod představení nazvané Tichohoří Gumák. Zájemci mohou chodit na představení pro veřejnost před premiérou. Pátý únorový den to bude od 11 a od 15 hodin, od 6. do 8. února pak od 9 a 11 hodin. Na 9. února od 15.30 hodin je připravena předpremiéra a 10. února se uskuteční dvě premiéry.

Jedná se o autorský projekt režiséra Jiřího Ondry, scénografky Veroniky Svobodové, hudebníka Marka Doubravy a dramaturgyně Barbory Kamenické Pokorné. Nenarativní inscenace volně inspirovaná výtvarnou a grafickou poezií, tvorbou absurdní, surrealistickou, dadaistickou, výtvarným art brutem, nonsensem i dětskými říkankami nabízí příležitost pro prvotní setkání s uměním a jedinečnou možnost tak citlivě uvést miminka do světa divadelní imaginace po boku jejich nejbližších. 

Jedná se o neobvyklou podobu představení. Dospělý doprovod spolu s dětmi například sedí na polštářích přímo na jevišti studiové scény, kde se mohou všichni volně pohybovat. Návštěvníci mohou navíc z představení v jeho průběhu kdykoliv odejít a zase se vrátit.

Ohodnoť článek

Foto Divadlo Drak

Štítky Drak, divadlo, herec, Hradec Králové, Tichohoří Gumák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecké divadlo Drak představí umění batolatům, zve je na představení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.