Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradecký krajský soud poslal muže za pokus o vraždu na šest let do vězení

Krajský soud v Hradci Králové poslal na šest let do vězení s ostrahou muže, který podle obžaloby v září 2023 v Semilech napadl nožem známého. Rozsudek není pravomocný, státní zástupkyně i obhájkyně si nechaly lhůtu na odvolání. Obžalovaný se zodpovídá z výtržnictví a z pokusu o vraždu, kde je sazba deset až 18 let vězení.

"Ve věci výše trestu se soud ztotožnil s návrhem státní zástupkyně, uložil trest pod dolní hranicí trestní sazby. Soud přihlédl ke skutečnosti, že se jednalo o pokus trestného činu vraždy, trestný čin byl spáchán v úmyslu nepřímém a trestný čin se obešel bez závažnějších následků pro poškozeného," řekla mluvčí soudu Kateřina Podeszwová.

Soud při ukládání trestu přihlédl také k tomu, že obžalovaný nebyl dosud trestán.

Podle spisu obžalovaný muž vylákal poškozeného z bytu a pak ho na ulici napadl nožem s délkou čepele 18 centimetrů. "Ke smrti poškozeného nedošlo jen díky jeho aktivní obraně," uvedla obžaloba.

Podle státního zastupitelství se obžalovaný muž k poškozenému rozběhl, zvedl pravou ruku, v níž držel nůž a pokusil se jím ho bodnout do jeho horní části těla. "Poškozený využil své fyzické převahy a obžalovaného uchopil rukou za krk a za paži, čímž mu zabránil v dalším pohybu a strhnul jej na zem," uvedla obžaloba.

Při potyčce utrpěl poškozený bodné poranění pod pravou klíční kostí a řeznou ránu na předloktí levé ruky.

Krajský soud v Hradci Králové se případem zabýval, přestože se čin stal na Semilsku v Libereckém kraji. Do působnosti hradeckého krajského soudu totiž spadají kromě Královéhradeckého a Pardubického kraje také okresy Semily v Libereckém kraji a Havlíčkův Brod na Vysočině.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, soud, vražda, Semilsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký krajský soud poslal muže za pokus o vraždu na šest let do vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.