Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Osmnáct lidí uteklo v Žacléři před požárem

Osmnáct lidí a jeden pes skončili v Žacléři na ulici. Včera odpoledne proběhla v ulici Ml. horníků evakuace bytového domu, ve kterém hořel sklep. Chodby byly zakouřené a někteří lidé zůstali ve svých bytech uvězněni.

Hned několika jednotkám hasičů byl vyhlášen poplach v pondělí odpoledne, na tísňovou linku přišlo oznámení o požáru v bytovém domě v ulici Ml. horníků. Průzkumem bylo zjištěno, že došlo k zahoření ve sklepních prostorách bytovky.

Chodby pak zahltil hustý kouř a někteří obyvatelé tak zůstali uvězněni ve svých bytech. Část hasičů prováděla hasební zásah ve sklepě domu, další se pak zaměřili na záchranu osob z bytových jednotek. V koši automobilového žebříku nebo pomocí vyváděcích masek bylo evakuováno celkem 18 lidí a jeden pes. Událost se obešla bez zranění. Po dobu zásahu byla na místě také zdravotnická záchranná služba.

Zázemí našli obyvatelé zasaženého domu v teple nedalekého domova pro seniory. Na místo se dostavil také zástupce vedení města. Kolem půl čtvrté odpoldne ohlásil velitel zásahu likvidaci události, po šestnácté hodině si převzala místo zásahu zodpovědná osoba a obyvatelé se pak mohli vrátit zpět do svých domovů.

Vyšetřovatelé krajských hasičů pracují na objasnění příčiny vzniku požáru. Výše škody byla odhadnuta na čtyři sta padesát tisíc. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky pozar, Žacléř, evakuace, HZS, ČR

Osmnáct lidí uteklo v Žacléři před požárem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.