Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Provozovatelé skiareálů lákají na skvělé podmínky pro zimní sporty

V Královéhradeckém kraji se lyžuje na více než 65 kilometrech sjezdovek, a to nejen v Krkonoších a Orlických horách, ale i v některých podhorských areálech. Podmínky jsou stále velmi dobré, vyplynulo z dnešních informací středisek.

 Na hřebenech Krkonoš je 165 centimetrů sněhu, více ho je na závětrných svazích a ve žlabech. V nejvyšších oblastech Orlických hor je sněhu okolo 30 centimetrů. V lavinových lokalitách v Krkonoších platí třetí stupeň lavinového nebezpečí z pětidílné mezinárodní stupnice, uvedla horská služba.

Lyžuje se v největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn, které od víkendu nabídne 28 km sjezdovek, za plného provozu nabízí téměř 30 km sjezdovek. "Díky vydatnému sněžení v uplynulých dnech máme na svazích přes metr sněhu a dosahuje do výše až 125 cm. Od pátku očekáváme podle předpovědi slunečné počasí, které by mělo vydržet i na víkend. Dnešním večerem opět zahajujeme večerní lyžování, které bude až do soboty. Od pátku se swnoboarďáci mohou těšit do rozšířeného snowparku s novými překážkami," řekla mluvčí špindlerovského skicentra Vendula Kalenská.

Ve východokrkonošském SkiResortu Černá hora - Pec se lyžuje na více než 41 km sjezdovek v šesti areálech. Pro běžkaře tam upravují přes 30 km tratí. "Ve SkiResortu v tomto týdnu připadlo až 50 cm sněhu, ve všedních dnech se tak lyžovalo na prašanu," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová. Také tam nabízejí večerní lyžování a další služby.

Od dneška do neděle se v Peci pod Sněžkou koná festival SkialpujFest, v sobotu je na programu skialpový závod Noc tuleních pásů. Na Trutnovsku jsou v provozu i níže položené areály, například v Mladých Bukách či v Žacléři.

Také hlavní orlickohorské skiareály v kraji v Říčkách a Deštném jsou v provozu. "Navzdory dnešní krátké oblevě jsou podmínky velmi dobré, už se začíná opět ochlazovat. Jedeme téměř v plném rozsahu," řekl Petr Prouza z deštenského areálu. Na otevřených sjezdovkách v Deštném je podle něj v průměru okolo 90 cm technického a přírodního sněhu, mimo sjezdovky okolo 20 cm sněhu. "Od pátku k lanovkám přidáme také lyžařské vleky," dodal Prouza.

V provozu jsou také menší areály Šerlišský mlýn, v Olešnici v Orlických horách nebo ve Zdobnici na Rychnovsku. V Česku se teploty přes den budou do konce týdne pohybovat kolem nuly, v noci se dostanou až k minus deseti stupňům Celsia, na horách bude celodenní mráz a má sněžit.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provozovatelé skiareálů lákají na skvělé podmínky pro zimní sporty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.