Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ráno bylo v našem kraji mínus dvacet stupňů, prim drží Adršpach a Orlické Záhoří

Královéhradecký kraj dnes ráno po týdnu opět zasáhly silné mrazy. Nejchladněji bylo v Orlickém Záhoří na Rychnovsku a v Adršpachu na Náchodsku, kde teploty klesly k minus 20 stupňům Celsia.

Velmi silný mráz pod minus 15 stupňů byl ve Zdoňově a v Broumově na Náchodsku a v Lázních Bělohrad na Jičínsku, vyplývá z dat meteorologů. Na horských cestách a na vedlejších silnicích v kraji dnes ráno ležela vrstva uježděného sněhu. Na Rychnovsku může silný vítr na silnicích tvořit sněhové jazyky a závěje. Hlavní silniční tahy v kraji byly dnes ráno bez sněhu.

Většina měřicích stanic v kraji ráno zaznamenala teploty od minus sedmi do minus deseti stupňů Celsia. Na horách bylo od minus deseti do minus 13 stupňů. Sněžka měla ráno minus 11 stupňů.

Přes den by se mělo výrazně oteplit. Odpoledne by do kraje od jihozápadu mělo přijít sněžení, které bude večer přecházet do deště, místy i mrznoucího. Meteorologové vydali výstrahu před ledovkou, která se může tvořit od dnešního odpoledne do čtvrtečního rána. Dnes večer by se teploty mohly pohybovat od jednoho do čtyř stupňů nad nulou.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, mráz, sjízdnost, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ráno bylo v našem kraji mínus dvacet stupňů, prim drží Adršpach a Orlické Záhoří  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.