Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kamerový systém v Trutnově funguje už 20 let. Město pokračuje v jeho modernizaci

Kamerový systém v Trutnově používá kamerový systém už 20 let. V současné době čítá téměř šest desítek bezpečnostních kamer, skrze které strážníci vidí dění ve městě v reálném čase. Nyní radnice nechala několik kamer vyměnit.

„Například v minulosti jsme měli jeden případ, kdy se díky kamerovému systému podařilo chytit zloděje holicího strojku v obchodě dříve, než nám paní prodavačka stihla zavolat na tísňovou linku, že je navštívil zloděj. Podobných případů jsou desítky ročně,“ chválí v tiskové zprávě systém Radek Svoboda, ředitel Městské policie Trutnov. 

Městská policie nyní získala dotaci od Ministerstva vnitra ČR na modernizaci kamerového systému. I proto se některé z kamer v centru města vymění za nové. „Centru města je totiž dle statistických analýz zaznamenán nejvyšší počet závadových jevů. Jde o veřejná místa s vysokým pohybem osob, kde se dlouhodobě daří díky kamerovým systémům přispívat k vyšší míře pocitu bezpečí ve městě,“ uvádí ve zprávě mluvčí radnice Michaela Dědková

Nové bezpečnostní kamery budou například u nemocnice, u pivovaru, památníku generála Gablenze, na náměstí Republiky u ZŠ Komenského nebo na Krakonošově náměstí.  

Ohodnoť článek

Foto Pixabay

Štítky Trutnov, kamery, městská, policie, bezpečnost, modernizace, vysílání, kriminalita, centrum

Kamerový systém v Trutnově funguje už 20 let. Město pokračuje v jeho modernizaci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.