Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Trutnov chystá na Silvestra tichou variantu ohňostroje

Ani letos nebudou lidé v Trutnově bez silvestrovského ohňostroje, bude ale jiný. Město chystá tichou variantu. Oslavy loni poprvé hostilo Bojiště a podle města se akce povedla.

Na Bojiště v průběhu dne zavítaly tisíce lidí. Stěžejní bylo počasí, a to vyšlo dobře. Mám z této akce velkou radost a děkuji všem Trutnovákům, kteří vyslyšeli naši žádost, vzdali se domácích ohňostrojů a přišli na velký oficiální, při kterém jsme jim mohli zajistit bezpečný průběh oslav konce roku,“ hodnotí akci Michal Rosa, starosta města Trutnova.

Pořadatelem bylo Bojiště, s. r. o., které pro návštěvníky připravilo promítání dvou filmů, opékání buřtů, fireshow, dýdžeje a celý program vyvrcholil ohňostrojem. „Pro nás byla spolupráce se střelmistrem novou a přínosnou zkušeností, která se povedla. Perfektní byli i návštěvníci, kteří dodrželi zásadu, aby nevcházeli s vlastní pyrotechnikou, a v areálu jsme tak po celou dobu nemuseli řešit žádné závažné či nebezpečné situace či nepořádek. Akce se z pořadatelského hlediska povedla a splnila svůj účel momentu setkávání. Těšíme se na další ročník, ve kterém chceme nabídnout pestřejší program,“ říká k akci Tereza Dorňáková, Bojiště, s. r. o.

Vzhledem k velkému zájmu tak bude další ročník trutnovských silvestrovských oslav opět na Bojišti. Kromě odpoledního pásma pohádek a opékání buřtů, které samotné loni přilákaly stovky návštěvníků, bude připraven rozšířený program pro rodiny s dětmi. Večer nebude chybět ani ohňostroj, ale radnice vyslyšela zastánce zvířat a životního prostředí a vyzkouší tzv. tichý ohňostroj. Znamená to, že zazní jen rána při vypalování, ale ve vzduchu při světelné show už nebude nic slyšet.

„Ukázalo se, že lidé ohňostroj chtějí. Významná část jich přišla právě na něj, a proto ho z programu nevyškrtneme. Vnímáme však i diskutovanou hlučnost tradičního ohňostroje, a proto se na základě referencí z jiných měst, která už letos tichý ohňostroj vyzkoušela, vydáme touto cestou,“ doplňuje trutnovský starosta. Finální program trutnovského Silvestra bude znám na podzim. 

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Trutnov

Štítky ohňostroj, Trutnov, oslavy, Rosa, starosta, ČR

Trutnov chystá na Silvestra tichou variantu ohňostroje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.