Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

V hradeckém kraji loni meziročně ubylo nehod a mírně přibylo jejich obětí

V Královéhradeckém kraji loni při dopravních nehodách zemřelo 33 lidí po 31 v roce 2022 a 38 mrtvých v roce 2021. Počet dopravních nehod loni v kraji meziročně klesl o 15 procent na 4208.

Počet těžce zraněných při nehodách loni vzrostl na 101 z předloňských 85. Lehce zraněných ubylo o 55 na 1151. Celková škoda při nehodách evidovaných policií loni v Královéhradeckém kraji klesla na 391 milionů korun z předloňských 657 milionů korun.

Ubylo nehod, jejichž viník byl opilý, a to na 205 z předloňských 238. Naopak počet řidičů, kteří způsobili nehodu pod vlivem drog, se loni zvýšil ze 14 na 31.

Nejtragičtější loňská nehoda se stala 3. června, kdy po nárazu osobního auta do stromu na silnici I/35 mezi Konecchlumím a Úlibicemi na Jičínsku zemřeli dva lidé. V srpnu při nehodě dvou osobních aut u Všestar na Královéhradecku zemřela řidička a tři lidé utrpěli tři zranění. Z toho dvě děti byly zraněny vážně.

Listopadové tragické nehodě na Královéhradecku podle policie předcházela vražda. Podle kriminalistů osmatřicetiletý muž usmrtil svou manželku, tělo naložil do auta a poté pravděpodobně úmyslně narazil do stromu. Muž při nehodě zemřel, auto shořelo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS Královéhradecké kraje

Štítky ČR, nehoda, automobilová, 2023, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckém kraji loni meziročně ubylo nehod a mírně přibylo jejich obětí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.