Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V anketě Alej roku 2023 se v kraji zatím nejlépe vede té u Nového Města nad Metují

Ještě během ledna mohou lidé hlasovat v anketě Alej roku 2023. Konkrétně Královéhradecký kraj má 11 zástupců. Nejlépe se zatím vede alejím v Jaroměři a také ve Vrchovinkách u Nového Města nad Metují.

Hlasování v anketě Alej roku 2023 začalo už v listopadu, doposud však bylo neveřejné. Hlasující totiž neviděli počty hlasů u jednotlivých kandidátů na titul. To se nyní změnilo a do 18. ledna bude počet hlasů viditelný.  

V Královéhradeckém kraji se nejlépe vede aleji ve Vrchovinkách u Nového Města nad Metují, která má 86 hlasů. Na druhém místě je alej v Jaroměři s 58 hlasy, na třetím místě je javorová alej Broumov – Šonov s třicítkou hlasů.  

V minulém roce o Alej roku v regionu bojovalo celkem devět stromořadí. První nominovanou v Královéhradeckém kraji byla Lipová alej ke hřbitovu v Dobrušce. Následně se přidala i alej ke Starému Bělidlu v Babiččině údolí, alej Kateřiny Zaháňské v Náchodě nebo například Javorová alej a Kaštanka v Zlíčí a taky alej u Pomníku jezdecké bitvy 1866 ve Vysokově.      

V celkovém hlasování se nakonec nejlépe umístila Lipová alej ke hřbitovu v Dobrušce. V celorepublikovém měřítku se umístila na desátém místě. 

 

Lidé mohou hlasovat na webu projektu, a to až do 25. ledna. Výsledky, jednu celorepublikovou vítězku a vítěze v každém kraji organizátoři vyhlásí na začátku února.  

„Jsem si jistá, že anketa Alej roku je jeden ze způsobů, jak lze chránit aleje tím, že ukážeme, že o aleje máme zájem ve svém okolí, že jsou oblíbeným místem a že víme o jejich pozitivních funkcích,” vyzývá v tiskové zprávě k hlasování koordinátorka ankety Denisa Hronová

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto _Alicja_ | Pixabay

Štítky alej, anketa, Nové Město nad Metují, Královéhradecký kraj, Dobruška, Jaroměř

V anketě Alej roku 2023 se v kraji zatím nejlépe vede té u Nového Města nad Metují  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.