Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Špindlerův Mlýn od poloviny ledna plánuje zpoplatnění nočního parkování

Lyžařské středisko Špindlerův Mlýn chystá změny v parkování pro zimní sezonu. Novinkou má být zpoplatnění nočního parkování na parkovištích P2 pod Hromovkou a P3 pod Medvědínem. Změny, které by měly vstoupit v planost 16. ledna, ještě projedná zastupitelstvo. Celodenní parkování na ploše P1 u přehrady je zpoplatněno od pátku 5. ledna. Denní parkování na parkovištích P2 a P3 má zůstat zdarma, vyplynulo z informací radnice.

Změny by měly být platné jen pro zimní sezonu. Mimo ni jsou všechna zmíněná parkoviště zpoplatněna.

Nový parkovací systém má zlepšit průjezdnost městem a zimní údržbu parkovacích ploch u lanovek. "Cílem změn je zjednodušit a zkvalitnit údržbu parkovišť a zajistit maximum míst pro lyžaře a návštěvníky, kteří ráno do města přijíždějí," řekl starosta Martin Jandura. Pracovníkům zimní údržby podle něj komplikují práci vozidla parkující na odstavných parkovacích plochách P2 a P3 přes zákaz i v noci.

Na P2 a P3 je denní parkování zdarma a v noci tam platí v zimní sezoně zákaz parkování, hlavně kvůli údržbě parkovišť v brzkých ranních hodinách. "Na parkovišti P1 bylo možné do 5. ledna parkovat zdarma celý den včetně noci," řekla ČTK vedoucí majetkového odboru radnice Jiřina Staruchová.

Osobní auta od 5. ledna na parkovišti P1 platí celodenní parkovné 100 korun, obytné vozy 500 korun. Obyvatelé města, kteří vlastní více než jedno vozidlo, si mohou zakoupit na městském úřadě na zimní sezonu parkovací kartu za 200 Kč. Podnikatelům, provozovatelům a vlastníkům nemovitostí na sídlišti Bedřichov město nabízí na P1 také sezonní zimní parkovací karty za 2500 Kč. Na parkovišti P2 a P3 by mělo být parkování od 6:30 do 22:00 v zimní sezoně nadále zdarma. Obě parkoviště na noc budou zpoplatněna částkou 1000 Kč, uvedla radnice.

Současně se změnami chce město spustit call centrum, které bude dostupné nepřetržitě pro případ ztráty parkovacího lístku, poruchy nebo jiné pomoci na dálku. Parkování v centru města je povoleno pouze na určených plochách. V nových parkomatech lze platit nejen mincemi, ale také platební kartou.

Parkoviště P2 a P3 si na základě dlouhodobé smlouvy od města na zimní sezonu pronajímá špindlerovský skiareál a platí za ně nájemné. Parkoviště P1 bylo dosud v zimní sezoně nezpoplatněné, plochy P1, P2 a P3 jsou zpoplatněny mimo zimní sezonu.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, správa, rekreace, automobilová, parkování, Špindlerův Mlýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špindlerův Mlýn od poloviny ledna plánuje zpoplatnění nočního parkování  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.