Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dárci krve si v hradecké fakultní nemocnici přilepší

Pro dárce krve, kteří chodí darovat tu nejcennější tekutinu do hradecké fakultní nemocnice, je tu příjemná zpráva. Vedení nemocnice navýšilo hodnotu příspěvku na občerstvení pro dárce.

Dárci nově dostanou poukázku na občerstvení v celkové výši 150 korun, dosud to bylo o 50 korun méně. „Jsme rádi, že se podařilo navýšit hodnotu poukázky, kterou mohou využít dárci po odběru na občerstvení či nákup potravin buď přímo v areálu FN HK nebo také na dalších místech a jsou jedním z benefitů, které jsou pro dárce krve připraveny,“ uvedl primář Transfuzního oddělení FN HK Vít Řeháček.

Dárci krve mohou také za každý odběr mít den pracovního volna či si odečíst za každý odběr 3000 korun z daňového základu. Dárce krve odměňují také jednotlivé zdravotní pojišťovny. TO FN HK také proplácí dárcům náklady na jízdné z místa bydliště a zpět veřejnou dopravou.

Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové průběžně nabírá nové dárce krve a krevních složek, aby nahradila dárce, kteří s darováním končí kvůli věku nebo nevyhovujícímu zdravotnímu stavu. Každoročně je nutné získat zhruba tisícovku nových dárců. Bližší informace o darování krve na Transfuzním oddělení FN HK je možné získat na www.fnhk.cz/transf

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se souhlasem Transfuzního oddělení FNHK

Štítky FNHK, dárce, krev, transfuze, zdraví, Hradec Králové, ČR

Dárci krve si v hradecké fakultní nemocnici přilepší  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.