Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policie na hradeckém nádraží pátrala po ozbrojeném pachateli. Podezírá ho z vraždy dítěte

, aktualizováno 4. ledna 2024, 23:10

Policie dnes vpodvečer dopadla dvaatřicetiletého muže podezřelého z vraždy dítěte. Činu se podle kriminalistů dopustil kolem 17:30 na hlavním železničním nádraží v Hradci Králové. O hodinu později policie muže zadržela.

"Jedná se o podezření z trestného činu vražda, kdy podezřelou osobou je dvaatřicetiletý muž a poškozenou osoba mladší 15 let," uvedla policie. Činu se muž podle policie dopustil v kolejišti. "Zadržen byl v místě svého bydliště v Hradci Králové. Nikdo jiný zraněn nebyl," řekla mluvčí policie Iva Kormošová.

Po muži policisté pátrali i na nádraží, kde byl kvůli tomu od 17:40 do 18:40 přerušený a pak omezený provoz. Hledaný byl podle policie pravděpodobně ozbrojený nožem. Další informace policie nezveřejnila.

Podle námi osloveného svědka bylo během pátrání na nádraží několik desítek policistů. Uvedl, že někteří z nich měli dlouhé zbraně a označil je za zásahovou jednotku. V půl deváté už byla budova nádraží prakticky prázdná. Na místě činu zůstalo jen několik vyšetřovatelů a hlídka městské policie.  

České dráhy při oznámení omezení provozu uvedly, že podezřelý člověk se schovává v prostoru kolejiště.

Násilný čin odsoudila i primátorka Hradce Králové Pavlína Springerová (HDK). Oficiální vyjádření poskytla na svém facebookovém profilu. "Tento násilný trestný čin mnou hluboce otřásl. Budu se velice důsledně zajímat o všechny podrobnosti a okolnosti, které s tímto případem souvisí. Musíme udělat vše pro to, aby se už nic podobného v Hradci neopakovalo," uvedla. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, kriminalita, železnice, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie na hradeckém nádraží pátrala po ozbrojeném pachateli. Podezírá ho z vraždy dítěte  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.