Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Smysl pro tumor, na televizních obrazovkách bude příběh natáčený v hradecké nemocnici

Už zítra uvidíme na obrazovkách České televize příběh, který se natáčel v hradecké nemocnici. Příběh ambiciózního studenta medicíny, kterému nemoc změní život, ale zároveň mu umožní najít lásku a vážit si své vlastní rodiny.

Česká televize 7. ledna 2024 ve 20.10 hodin na ČT1 odvysílá první z osmi dílů seriálu Smysl pro tumor. Příběh se natáčel předloni v létě i na pracovištích Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Seriál natočila režisérka Tereza Kopáčová, v hlavní roli se představí Filip Březina, Tereza Brodská, Jiří Bartoška či Alžběta Malá. Původní belgická verze pod názvem Gevoel voor tumor byla oceněna prestižní cenou Prix Europa pro nejlepší televizní sérii roku 2018.

„Seriál Smysl pro tumor z mnoha úhlů pohledu zpracovává téma, které by mohlo znít: Mám rakovinu, co bude dál? Ústřední postava má život před sebou, zdravotní problémy si nepřipouští, slaví jeden úspěch za druhým. Ze dne na den je ale všechno jinak. Lékaři mu diagnostikují rakovinu, která se propíše nejen do jeho života, ale dotkne se taky jeho nejbližších a přátel. I jejich osudy vypráví tahle série optimisticky a s velkou dávkou naděje,“ uvedl kreativní producent Matěj Stehlík.

Filmový štáb pro natáčení využil autentické prostředí Fakultní nemocnice Hradec Králové, natáčelo se například na onkologické, hematologické, neurochirurgické či gastroenterologické klinice a mnoha dalších pracovištích. „Bylo nesmírně náročné zkoordinovat natáčení seriálu v prostředí nemocnice tak, abychom neomezili péči o pacienty, takže jsme využívali například letních uzávěr pracovišť kvůli malování, klidnější víkendový provoz a podobně. Děkuji všem zaměstnancům, kteří se do projektu zapojil,i za vstřícnost a věříme, že seriálový příběh pomůže pacientům přiblížit moderní onkologickou léčbu,“ řekl ředitel FN HK Aleš Herman.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FNHK

Štítky ČT, FNHK, film, Smysl pro tumor, Hradec Králové, filmaři

Smysl pro tumor, na televizních obrazovkách bude příběh natáčený v hradecké nemocnici  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.