Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

U dálniční policie v Jaroměři proběhla po čtyřech letech akce Kulový blesk

Sídlo dálniční policie v Jaroměři je prázdné. Policisté se přestěhovali do obce Kocbeře nedaleko Dvora Králové nad Labem, fungují tam v dočasném režimu. Přesunem se přiblížili k dálnici.

„Dálniční policisté se přiblíží více k Trutnovsku a budou snáze schopni zareagovat na vzniklé problémy, které by mohly nastat s ohledem na dokončenou výstavbu dálnice S3 na polské straně a související případné kolizní dopravní situace na Trutnovsku,“ uvádí k přesunu dálničního oddělení plk. Mgr. Petr Sehnoutka, ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. 

Nové sídlo dálničních policistů je v obci Kocbeře pouze dočasné. „V řádu několika let, s ohledem na postup výstavby D11, se policisté přesunou do Stříteže, kde by měl policejní objekt být už součástí nově vybudované dálnice. Určitě je na místě poděkovat obci Kocbeře za vstřícný přístup při zřizování služebny a součinnosti při vytvoření podmínek pro výkon služby našich policistů,“ upřesňuje plk. Ing. Petr Dušek, náměstek ředitele pro vnější službu.

Dálniční oddělení sídlilo v Jaroměři od konce roku 2020. Dálniční policisté mají za sebou náročné tři roky práce, a to nejen na dálnici. Dálnice D11, která byla zprovozněna nedávno, je stále naší největší dopravní tepnou, cílili na neukázněné řidiče nejenom tam, ale i na ostatních dopravou velmi vytížených komunikacích v rámci celého kraje. Věnovali se však podle potřeby i dalším činnostem, zajišťovali veřejný pořádek, pomáhali zachraňovat životy a zdraví v případech, kdy jsou jako hlídka nejblíže tam, kde je jich třeba. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Kocbeře, Jaroměř, dálniční policie, stěhování, ČR

U dálniční policie v Jaroměři proběhla po čtyřech letech akce Kulový blesk  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.