Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Filmaři si oblíbili Královéhradecký kraj. Hejtmanství pro ně zřídilo filmovou kancelář

Královéhradecký kraj založil regionální filmovou kancelář – Hradec Králové Region Film Office. Ta má fungovat jako kontaktní místo pro filmaře, kteří chtějí využít náš region k natáčení svých snímků. Těch už v Královéhradeckém kraji vzniklo nespočet. Mezi nejatraktivnější místa patří Krkonoše, Josefov nebo přímo Hradec Králové.

„Hlavním úkolem nové filmové kanceláře bude zajistit servis právě audiovizuálním tvůrcům a tím dostat krásy našeho regionu ještě více na obrazovky televizí a plátna kin,“ vysvětluje v tiskové kanceláři přínos nové kanceláře náměstkyně Martina Berdychová (Východočeši).   

Nejnovějším filmem, který se v Královéhradeckém kraji natáčel, je česká komedie Lítá v tom. Filmaři využili některých míst v Hradci Králové. A to včetně místní hvězdárny, univerzitní knihovny nebo náplavky. V hlavních rolích se představí Kryštof Hádek, Taťjana Medvecká nebo Kristína Svarinská. Do kin vešla 14. prosince. 

Do kin jde nová česká komedie, která se natáčela v Hradci Králové. V hlavní roli Kryštof Hádek

Do kin příští týden vejde nová česká komedie, která se natáčela v Hradci Králové. Jmenuje se Lítá v tom a v hlavních rolích se představí Kryštof Hádek, Taťjana Medvecká nebo Kristína Svarinská. Diváci v ní uvidí například vědeckou knihovnu, obří...

7. ledna bude mít premiéru první z dílů nové komediální minisérie Smysl pro tumor. Tu natočila Česká televize a vypráví o mladém lékaři, kterému diagnostikují rakovinu. V tomto případě filmaři využili především prostory Fakultní nemocnice Hradec Králové.  

Česká televize uvede první díl komediálního seriálu o rakovině. Natáčel se v Hradci Králové

České televize 7. ledna uvede první z osmi částí komediálního seriálu o rakovině s názvem Smysl pro tumor, který natočila režisérka Tereza Kopáčová. Příběh o ambiciózním studentovi medicíny, kterému nemoc zcela změní život, vznikl podle původní...

„Filmová kancelář se zaměří také na navázání spolupráce se zahraničními filmovými produkcemi a natáčení jejich štábů v našem kraji,“ doplnila náměstkyně Berdychová. 

Co už se v hradeckém kraji natočilo?  

V Královéhradeckém kraji se natáčelo několik ikonických pohádek. Například ve skalním městě Adršpach vznikla pohádka Třetí princ. Dále poté Princ a Večernice, O živej vodě, Z pekla štěstí II nebo Peklo s princeznou.  

Mezi další filmy můžeme zařadit klenot české kinematografie Babičku, Sňatky z rozumu, snímek Sarajevo, Tmavomodrý svět, Musíme si pomáhat nebo Wilsonov. 

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto t_watanabe | Pixabay

Štítky Královéhradecký kraj, Martina Berdychová, Hradec Králové, krása, kino, Východočeši, Kryštof Hádek, Taťjana Medvecká, Kristína Svarinská, Česká televize

Filmaři si oblíbili Královéhradecký kraj. Hejtmanství pro ně zřídilo filmovou kancelář  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.