Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Silvestrovská noc dala zabrat záchranářům. V hradeckém kraji měli dvakrát více výjezdů

Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje měla během silvestrovských oslav plné ruce práce. Operátoři během noci přijali dvakrát více výzev než běžně. Do terénu muselo vyrazit 180 posádek. Hlavní roli hrál opět alkohol i zábavní pyrotechnika.

„Vedle běžného spektra výjezdů jsme zaznamenali více než dvě desítky úrazů v souvislosti s oslavami konce roku. Dva z nich byly přímo způsobeny zábavní pyrotechnikou, naštěstí šlo o lehká zranění,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí záchranářů Ivo Novák. V několika dalších případech šlo o zranění způsobené při potyčkách.

První výjezd v novém roce měli záchranáři jen minutu a 45 vteřin po půlnoci. Šlo o akutní bolest břicha na Náchodsku.

Velkým hráčem v letošním roce byl i alkohol. K takzvané intoxikaci museli záchranáři během noci celkem jedenáctkrát. „Opilost byla i jednou z okolností pádu jednatřicetiletého muže pod vlakovou soupravu v Chlumci nad Cidlinou,“ uvádí Novák. Podle jeho slov šlo o poslední vzlet vrtulníku v roce 2023. Ten ho dopravil do Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Co do počtu vzletů záchranářského vrtulníku byl rok 2023 rekordní. Do vzduchu musel k 860 případům, což je o 20 více než v roce předchozím. U deseti případů záchranáři museli za pacientem na podvěsu.

Ohodnoť článek

Foto ZZS KHK

Štítky Královéhradecký kraj, silvestr, Ivo Novák, Fakultní nemocnice Hradec Králové, okres Náchod, Chlumec nad Cidlinou, zranění

Silvestrovská noc dala zabrat záchranářům. V hradeckém kraji měli dvakrát více výjezdů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.