Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Radnice v Jičíně poskytne mimořádnou dotaci na péči o toulavé kočky. Dostane ji obyvatelka Valdic

Radnice poskytne mimořádnou dotaci na poskytnutí péče o toulavé kočky. Peníze uvolní Odbor životního prostředí a ekologie. Jde o 9 613 korun. Peníze však nedostane útulek nebo organizace, ale jedna z obyvatelek Valdic.

„Dle zákona může obec v rámci regulace a péče o toulavá a opuštěná zvířata udělit dotaci konkrétnímu občanovi, pokud se prokazatelně o zvířata stará,“ vysvětluje v tiskové zprávě princip přidělení dotace mluvčí Jan Jireš. Zákon totiž udává, že pokud se takový občan zvířete nebo zvířat ujme, zodpovídá za jeho zdraví. 

Druhou možností je odevzdat zvíře do odborných rukou v útulku. Tato varianta však v Jičíně není možná. I proto se radnice rozhodla Markétě Eremiášové poskytnout mimořádnou dotaci z veřejného rozpočtu.  

Podle vyjádření radnice o finanční podporu Eremiášová zatím nezažádala. O odchycené kočky se stará doma a hledá pro ně nový domov. Sama financuje jejich krmení i veterinární péči.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto guvo59 | Pixabay

Štítky dotace, Jičín, kočka, Valdice, dotace, peníze, podpora, toulavá, vzířata

Radnice v Jičíně poskytne mimořádnou dotaci na péči o toulavé kočky. Dostane ji obyvatelka Valdic  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.