Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Domov pro seniory ve Vrchlabí bude mít mnohem vyšší kapacitu

 Královéhradecký kraj vypsal soutěž na firmu, která ve Vrchlabí na Trutnovsku vybuduje domov se zvláštním režimem pro seniory s demencí. Náklady na stavbu a vybavení objektu se 34 lůžky kraj odhaduje na 365 milionů korun.

Hotová je projektová dokumentace, objekt má pravomocné stavební povolení. Stavební práce by mohly začít v dubnu 2024, hotovo by mohlo být v roce 2025.

Novostavba vedle nynějšího domova pro seniory bude součástí krajské příspěvkové organizace Domov pro seniory Vrchlabí. "Kraj chce zvýšit standard poskytované péče v Domově pro seniory Vrchlabí, což zajistí stavbou nového domova se zvláštním režimem," řekla mluvčí hejtmanství Martina Svatoňová.

Vrchlabský domov pro seniory má v současnosti 68 lůžek, z nichž 55 využívá pro domov pro seniory, deset pro domov se zvláštním režimem pro seniory s Alzheimerovou chorobou, kteří potřebují nepřetržitou péči, a tři lůžka slouží pro odlehčovací pobytovou službu. "Služby v novém domově bude zajišťovat vrchlabský domov pro seniory," řekla Svatoňová.

Výstavba nového zázemí pro poskytování sociálních služeb v chráněném bydlení ve Vrchlabí včetně vybavení byla zařazena do Národního plánu obnovy. Královéhradecký kraj chce do financování zapojit státní dotace. Dotace od ministerstva práce a sociálních věcí by měla pokrýt 80 milionů korun z uznatelných nákladů. Předpokládané investiční náklady samotné novostavby jsou zhruba 328 milionů korun.

Projekt nového domova pro seniory ve Vrchlabí zapadá do dlouhodobé koncepce kraje na zvýšení kapacity těchto sociálních služeb.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Domov pro seniory Vrchlabí

Štítky ČR, správa, stavby, sociální, Vrchlabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domov pro seniory ve Vrchlabí bude mít mnohem vyšší kapacitu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.