Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Hádky, výtržnictví a močení v taxíku. V Hradci se o víkendu hodně pilo

O víkendu se v Hradci Králové pilo, a ne vždy zrovna zodpovědně. Strážníci museli zasahovat u dvou opilců za volantem. Krotit podnapilého otce a syna, ale také řešit dalších sedm mužů, kteří to s alkoholem přehnali. Jeden z nich se dokonce pomočil v taxíku.

Opilý řidič se v pátek večer proháněl Hradcem vysokou rychlostí bez zapnutých světel. Mladík navíc po zastavení městskými strážníky nadýchal 1,09 promile alkoholu a nepředložil řidičák, žádný totiž nikdy neměl. Převzali si ho proto přivolaní příslušníci Policie ČR.

Alkohol nechyběl ani na hokeji

V jejich rukou skončil také opilý agresivní otec, který poškodil auto městských strážníků před zimním stadionem poté, co z arény vyvedli jeho syna a dva další mladíky. Městskou policii přivolali pořadatelé pátečního hokejového derby mezi Hradcem a Pardubicemi. Trojice vyvedených mužů, značně posilněna alkoholem, poškodila vybavení v hledišti.

Strážníci provedli dechovou zkoušku nejmladšímu z trojice. Mladistvý chlapec nadýchal 1,22 promile. To už se však před stadion dostavil muž, který se představil jako jeho otec. „Byl vulgární a svého syna naváděl, aby nespolupracoval. Všemožnými způsoby se snažil překazit úkony hlídky. On sám byl chvíli předtím z arény vykázán,” popsala situaci mluvčí městské policie Eva Kněžourová.

Muž se choval agresivně, snažil se napadnout městské strážníky, což se mu nepodařilo. Nakonec úmyslně poškodil jejich služební auto. Poté mu byla nasazeny pouta a přivolána Policie ČR. Měští strážníci také předali informace o incidentu oddělení sociálně právní ochrany dětí.

Piju, tedy jsem

Strážníky městské policie zaměstnal i podivný řidič v neděli odpoledne. Ten seděl zkroucený za volantem vozidla na parkovišti u nákupního centra. „Vypadalo to, že buď spí, nebo mu není dobře. Poté co ho v obavách o jeho zdraví oslovili procházející zákazníci, začal zmateně startovat, pouštěl stěrače, blinkry i výstražná světla. Rozjet se mu však naštěstí nepodařilo,” objasnila Kněžourová.

Hlídka po příjezdu zjistila, že muž sedící za volantem má vedle sebe poloprázdnou láhev tvrdého alkoholu. Strážníci ho probudili. Nadýchal 1,57 promile alkoholu. K vystřízlivění byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici. Tam také skončilo dalších sedm mužů, kteří to s množstvím alkoholu přehnali.

Jednoho muže strážníci nalezli spát před hokejovou arénou, dvěma dechová zkouška prokázala téměř 3,5 promile alkoholu, další byl tak agresivní, že cestoval do zdravotnického zařízení s pouty na rukou. Poslední se dokonce pomočil v taxíku, škodu však odmítal uhradit. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky opilci, záchytka, otec a syn, městká policie, hokejové derby, alkohol za volantem, mladistvý, Hradec Králové, alkohol, hokej, policista, Policie České republiky, Pardubice

Hádky, výtržnictví a močení v taxíku. V Hradci se o víkendu hodně pilo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.