Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hradecký kraj nařídil kvůli podezření kontrolu domova seniorů v Tmavém Dole

Vedení Královéhradeckého kraje dnes nařídilo kontrolu hospodaření krajského domova pro seniory v Tmavém Dole na Trutnovsku. Součástí je také kontrola v personální oblasti, řekl dnes hejtman Martin Červíček (ODS). Hejtmanství reagovalo na informace serveru Seznam Zpravy, podle kterých v domově důchodců docházelo pod vedením jeho ředitele a zároveň náměstka ministra spravedlnosti Antonína Stanislava (ODS) k podezřelým praktikám při zadávání zakázek při nedávném rozšiřování zařízení. Podle serveru také zaměstnal svého otce a zakázky dával svému zástupci.

"Neumím si představit, že by někdo ve vedení kraje toleroval nějaké pochybení, v tomto smyslu nemám sebemenší indicie," řekl na dnešním jednání krajského zastupitelstva Červíček. Opakované kontroly v domově podle něj v minulosti žádné pochybení nezjistily a na stavbu dohlížel investiční odbor kraje.

"Dnes zasedala rada kraje a schválila finanční kontrolu hospodaření příspěvkové organizace Domov sociální péče Tmavý Důl. Vnímám to jako podněty ve dvou oblastech, jedna se týká hospodaření a druhá zakázky, která vznikla v minulém volebním období. Součástí finanční kontroly je také kontrola v personální oblasti. Pověřili jsme kontrolní orgány k tomu, aby kontrolu provedly, přestože tam v minulosti žádné závady zjištěny nebyly a nemám sebemenší pochybnost o procesu této zakázky," řekl Červíček.

Královéhradecký kraj dokončil stavbu nové budovy domova seniorů v Tmavém Dole po více než dvou letech na podzim roku 2021. Projekt rozšíření domova začal už za minulého vedení kraje, kdy vládla pětičlenná koalice ČSSD, ODS, Koalice pro Královéhradecký kraj, koalice Starostů a Východočechů a TOP 09. Kapacita domova stoupla na 156 lůžek z původních 100 lůžek, přičemž v nové budově je 83 lůžek.

Stavba přišla na více než 170 milionů korun. Domov v Tmavém Dole, který leží u Rtyně v Podkrkonoší na úpatí Jestřebích hor a CHKO Broumovsko, patří mezi největší zařízení svého druhu na Trutnovsku.

Kraj vede koalice čtyř subjektů, koalice ODS, STAN a Východočeši, dále Piráti, Koalice pro Královéhradecký kraj (KDU-ČSL, VPM, Nestraníci) a Spojenci pro Královéhradecký kraj (TOP 09, HDK, LES). V 45členném zastupitelstvu má většinu 27 hlasů. Hejtman a senátor Martin Červíček je ve funkci první volební období. V opozici jsou hnutí ANO, koalice ČSSD a Zelených, SPD.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto BAK

Štítky ČR, správa, stavby, sociální, Tmavý Důl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj nařídil kvůli podezření kontrolu domova seniorů v Tmavém Dole  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.