Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

O víkendu můžeme zažít první vydatné sněžení. Místy napadne 20 centimetrů, tvrdí meteorologové

Během víkendu bude v Královéhradeckém kraji mrznout. V sobotu meteorologové varují před intenzivnějším sněžením na některých místech východních Čech. Místy může napadnout 20 centimetrů sněhu.

Ještě dnes bude v Královéhradeckém kraji převážně zataženo s občasným sněžením. Nejvyšší denní teploty se přitom budou držet od mínus dvou k plus jednomu stupni. „Na horách naměříme od mínus čtyř k mínus jednomu stupni Celsia,“ uvedl na webu meteorologů Jaroslav Tuček.  

Během soboty nás čeká zatažená obloha, místy sněžení. Srážky budou slábnout až k večeru. Nejvyšší denní teploty se přitom budou od mínus čtyř stupňů k bodu mrazu. „Místy očekáváme trvalé sněžení, v tu chvíli může napadnout až 20 centimetrů. Na četných místech se budou vytvářet sněhové jazyky, místy i závěje,“ dodává meteorolog Imrich Drapák

Na neděli slibuje předpověď opět zataženo, místy sněhové přeháňky. Nejvyšší denní teploty se dostanou mezi mínus čtyři stupně Celsia a nulu.  

Podobné počasí vydrží pouze do první poloviny týdne. Následně se opět začne oteplovat a průměrné denní teploty se dostanou mírně nad nulu. V noci budeme stále měřit hluboko pod nulou.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto john_Ioannidis | Pixabay

Štítky počasí, týden, Královéhradecký, kraj, předpověď, meteorologové, teplota, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu můžeme zažít první vydatné sněžení. Místy napadne 20 centimetrů, tvrdí meteorologové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.