Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Do hradeckého kraje přijede prezident Petr Pavel. Setká se s občany

Prezident Petr Pavel přijede příští týden na první pracovní návštěvu Královéhradeckého kraje. V úterý a ve středu 5. a 6. prosince se setká s představiteli kraje a starosty. V plánu má i návštěvu nemocnice, vojáků, dětského domova, hodinářských firem, kláštera či Muzea Krkonoš. V polovině srpna Pavel v kraji navštívil v Trutnově hudební festival Trutnoff. Do České Čermné na Náchodsku jezdí prezident na chalupu.

Prezident do Královéhradeckého kraje přijede v úterý ráno a návštěvu zahájí na dětské klinice hradecké fakultní nemocnice. Následně se na hradeckém hejtmanství setká s vedením Královéhradeckého kraje. Odpoledne zavítá do hodinářských firem ELTON hodinářská a Bohematic v Novém Městě nad Metují, dětského domova v Sedloňově. Program prvního dne zakončí návštěvou Vojenského geografického a hydrometeorologického úřadu v Dobrušce a debatou s občany v divadle v Červeném Kostelci.

Ve středu prezident navštíví klášter v Broumově, setká se s patrioty a starosty Broumovska. Cestu po kraji zakončí ve Vrchlabí, kde si prohlédne nedávno otevřené Muzeum Krkonoš a bude debatovat se starosty obcí ležících v Krkonošském národním parku.

Prezident Pavel, který je v úřadu od letošního března, už absolvoval návštěvy Moravskoslezského, Libereckého, Jihočeského kraje, Vysočiny, Prahy a Jihomoravského kraje. Naposled navštívil koncem října Olomoucký kraj. Ještě předtím, než se ujal prezidentského úřadu, navštívil Ústecký a Karlovarský kraj, kde také na Sokolovsku zahájil letošní školní rok.

Bývalý prezident Miloš Zeman do Královéhradeckého kraje přijel za deset let svého mandátu na pracovní návštěvu čtyřikrát. Naposledy přicestoval v únoru 2017. Zeman při návštěvách jednal se zástupci měst a obcí, hejtmanství a navštěvoval také podniky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky ČR, Pavel, správa, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do hradeckého kraje přijede prezident Petr Pavel. Setká se s občany  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.