Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Dvojice mužů vydírala ženu z Hradce Králové. Hrozili jim ublížením na zdraví

Policie z Hradce Králové dopadla dva muže (25 a 29 let), kteří se rozhodli vydírat svojí bývalou spolužačku ze základní školy. Pod pohrůžkou ublížení na zdraví z ní nakonec vymámili 600 tisíc korun. Jeden z dvojice je v podmínce, a proto skončil ve vazební věznici.

„Oba muži měli společným jednáním pod nátlakem ublížení na zdraví přinutit čtyřiadvacetiletou ženu, kterou znali ze základní školy, k zaslání finančních prostředků,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová.  

Jelikož se žena bála nejen o své, ale i zdraví svých rodinných příslušníků, peníze poslala. V několika platbách vyděračům převedla 600 tisíc korun. Nejprve šlo o vlastní peníze. Následně si vzala finanční prostředky od členů své rodiny a vzala půjčku z banky. Na celou spirálu vydírání se přišlo ve chvíli, kdy si jeden z rodinných příslušníků všiml, že má prázdný účet. 

Za vydírání hrozí mužům od šesti měsíců do čtyř let ve vězení. „Jelikož starší z obviněných mužů je v současné době v podmínce za trestný čin zpronevěra, podali policisté podnět na uvalení vazby. Soudce návrh akceptoval a muž je od minulého týdne stíhán vazebně,“ dodává Kormošová.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky ublížení na zdraví, Hradec Králové, rodina, vydírání, policie, krimi, peníze, spolužačka, podmínka, vazba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

A druhý volný může dál útočit. Recidivistům a zločincům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme. O důvodech dnešního zmaru píšu ve vláknech diskusí pod Komentáře, Glosy, nyní třeba o demonstraci v Praze, povolení Rondapu, ceně vody v Liberci, umělé IQ v Brně,... Na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati. Proti vražedné lichvářské zbrojařské válečnické překupnické pašerácké nenasytné mafiánské chobotnici se musí spojit všichni Lidé, aktivisté, ekologové, Grety, vědci, sportovci, ženy, mladí, staří, rockeři vzpomenout na heslo Make Love not War ! Podepište petici Voda je život pravda o vodě, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost !

Úterý, 28. listopadu 2023, 17:16Odpovědět

Dvojice mužů vydírala ženu z Hradce Králové. Hrozili jim ublížením na zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.