Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Horské silnice pokrývá zledovatělý sníh, v tomto týdnu připadne další

Horské silnice jsou sjízdné, ale je potřeba se mít na pozoru. Některé úseky jsou pokryté zledovatělým sněhem. O víkendu museli policisté a hasiči řešit několik dopravních nehod. Zimní počasí nás čeká i v tomto týdnu.

Na silnici II/311 z Deštného v Orlických Horách do Orlického Záhoří došlo k dopravní nehodě autobusu a osobního vozidla. Při nehodě se nikdo nezranil, v autobuse cestovali pouze dva řidiči. Operační důstojník krajských hasičů na místo vyslal jednotku ze stanice Dobruška a dobrovolné hasiče z Deštného v Orlických horách. Komunikace byla obtížně sjízdná, proto hasiči museli cestou nasadit na cisternu sněhové řetězy. Pomocí navijáku bylo potřeba autobus odtáhnout od krajnice, aby bylo možné s osobním vozidlem odjet a silnici zprůjezdnit.

Další nehodu, kde bylo potřeba vyprostit vozidlo, které skončilo převrácené na boku mimo komunikaci, řešili hasiči v Peci pod Sněžkou. Nehoda se obešla bez zranění i bez úniku provozních náplní. Pomocí vyprošťovacího automobilu bylo auto vytaženo zpět na silnici. 

I v tomto týdnu nás čeká zimní ráz počasí. Teploty se budou držet přes den kolem nuly a opět budou padat sněhové a mrznoucí srážky. 

Ohodnoť článek

Foto HZS KHK

Štítky zima, autobus, Orlické záhoří, Orlické hory, ČR, nehoda, sníh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horské silnice pokrývá zledovatělý sníh, v tomto týdnu připadne další  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.