Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

MAPA UZAVŘENÝCH ŠKOL: Podívejte se, jaké školy v kraji zůstanou v pondělí zavřené

V našem regionu se do stávky zapojí 40 ze 72 krajských škol. Stávky v Královéhradeckém kraji by se mělo zúčastnit zhruba 1800 zaměstnanců. Školské odbory vyhlásily celodenní výstražnou stávku základních, středních a mateřských škol na pondělí 27. listopadu.

Některé budou zavřené, jiné budou fungovat v omezeném režimu. Podle dřívějšího vyjádření Královéhradeckého kraje svůj provoz zcela přeruší 34 krajských škol. Zda se jedná o školu vašich dětí se můžete přesvědčit v interaktivní mapě níže.  

Podle informací Hradecké Drbny se nebude učit například na gymnáziu J. K. Tyla v Hradci Králové nebo na Střední průmyslové škole v Hradební ulici. V Hradci Králové jde o celkem 14 školských zařízení.  

V Jičíně zůstane zavřených pět škol, v Trutnově a také v Náchodě dvě a v Rychnově nad Kněžnou dvě. Do stávky se zapojují i další školy v Hořicích, Dvoře Králové, Jaroměři, České Skalici nebo Červeném Kostelci.  

„Mnoho organizací stávku podporuje, ale aktivně se nezapojí. Například dětské domovy v kraji svůj provoz omezovat nebudou," napsal už dříve novinářům mluvčí kraje Dan Lechmann

Odbory chystanou stávkou usilují o více peněz pro školství. Kritizují také to, že má o dvě procenta klesnout objem peněz na výdělky nepedagogických pracovníků ve školství - tedy například kuchařů, hospodářů a ekonomů škol, školních psychologů či IT pracovníků. Zároveň se jim nelíbí návrh nařízení vlády, který by měl snižovat maximální počty hodin výuky financované ze státního rozpočtu. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Královéhradecký kraj, stávka, Hradec Králové, Drbna.cz, Jičín, Trutnov, Náchod, Hořice, Dvůr Králové nad Labem, Jaroměř stávka, škola, mapa, přehled

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

Nějak jsem z článku nepochopil, co znamená ten domeček na mapě. To bude škola zavřená, nebo bude fungovat?

Sobota, 25. listopadu 2023, 16:20Odpovědět

Libor Burian

Situaci dobře hodnotí sociolog Standa Biler ve streamu.

Sobota, 25. listopadu 2023, 12:00Odpovědět

Lukáš Cisár

Ta mapa nesedí. Stávka bude prakticky všude. Někde umožní dětem jít do školy, ale bez obědů a v omezeném provozu. Stejně tak mateřské školy. Podle mapy, to vypadá, že stávkuje jen sem tam někdo. Toto je spíš nějaká ideologická propaganda, stejně jako články o tom, jak jsou učitelé a nepedagogičtí pracovníci přepláceni a jak je školství dobře financováno.

Sobota, 25. listopadu 2023, 11:06Odpovědět

Libor Burian

Proti mafii se musí spojit všichni lidé kteří se znají, mluvit spolu, začít uklízet od obcí, starostů, aktivisté, ekologové, Grety, vědci, sportovci, ženy, mladí, staří, rockeři vzpomenout na heslo Make Love not war ! Podepište petici Voda je život pravda o vodě, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost ! Seznamte se s minulostí, je o ní dostatek filmu, knih, písní, přednášek, informací které píšu ve vláknech diskusí pod Komentáře, Glosy a další články. Až vražedná lichvářská válečnická zbrojařská lupičská zlodějská mafie přestane vyrábět vražedný šrot, bude prostředků na vše. Pojďte k volbám poslat ty vrahy do jejich mafiánského pekla kterým straší lidi stovky let od udání a Ukřižování Ježíše, osvobození vraha a lupiče barabase, zneužili náboženství k ovládnutí světa ohněm a mečem, pirátství, otrokářství, drancování zemí a vybíjení původních obyvatel, lichva, rezervace, kolonie, gulagy, koncentráky, nucené práce na uranu, oběšení vedení vlastní KSČ, měnová loupež, r 68, rozvrat v roce 89 kdy soudruzi soukmenovci převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky z blízka, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Orwell1984, a další viz ve vláknech diskusí.

Sobota, 25. listopadu 2023, 05:37Odpovědět

Petr Ševčík

Tenhle příspěvek jsem již četl u jiného článku. Je to takový univerzální komentář, který vkládáte k téměř každému článku?

Sobota, 25. listopadu 2023, 16:16Odpovědět

Libor Burian

Můžete také (pořad před 4lety)na Reportéři ČT ČT 1: Boj o vodu. Kdo za to může. Brněnský soudce, rozsudek a jeho zdůvodnění rozsudku.

Neděle, 26. listopadu 2023, 13:21Odpovědět

Libor Burian

Je to tak. Pokud chci aby si o minulosti přečetlo co nejvíc lidí, musím opakovat. Nejobsáhlejší je nejstarší pod komentáře,glosy kde jdu od udání a ukřižování Ježíše, osvobození vraha a lupiče barabase, zneužili náboženství k ovládnutí světa ohněm a mečem, pirátství, otrokářství, lichva, drancování zemí a vybíjení původních obyvatel,rezervace, kolonie, gulagy, koncentráky, nucené práce na uranu, oběšení vedení vlastní KSČ, měnová loupež 1:50, z té vraždy človeka si mafie udělala koryto, kšeft, živobytí, turistickou atrakci s prodejem suvenýrů, upalovali reformatory, vědce, bylinkářky, knihy, filmy Ukřižování s Mel Gibsonem, Kladivo na čarodějnice, Wilsonov, Dny zrady, Noc rozhodnutí, Schindlerův seznam, Musíme si pomáhat,Wintonovy děti, Hlava22, Rozrušená země, Toman, Ucho, Vážení přátelé ano, Bony a klid, Báječná léta pod psa, Pupendo, Kolja, Akumulátor1, 2, Lidi co znám, Okamžik záblesku, Erin Brockovich, Vlk z Wall Street, seriál Devadesátky včetně dokumentu, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Někdo to rád horké, Kmotr, Sicilský klan, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Vicepresident, My Lai, Četa, Forest Gump o Vietnamu, Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krizí k válkám. Teď čekám co nám řeknou Lidé, obyvatelé Izraele co a proč se stalo. Mají tam 665 pandoráků a mafiáni po první ráně utečou. A více ve vláknech diskusí. Je toho hodně.

Sobota, 25. listopadu 2023, 21:14Odpovědět

MAPA UZAVŘENÝCH ŠKOL: Podívejte se, jaké školy v kraji zůstanou v pondělí zavřené  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.