Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Podle čtenářů Hradecké Drbny byl nejlepším primátorem Hradce Králové Zdeněk Fink

Hradecká Drbna se našich čtenářů ptala, jaký primátor byl v historii Hradce Králové ten nejlepší. Lidé mohli hlasovat pro celkem šest politiků včetně aktuální primátorky Pavlíny Springerové (HDK). S velkým náskokem vyhrál Zdeněk Fink, který byl ve vedení krajské metropole za Hradecký demokratický klub.

„Hlasy v anketě připisuji tomu, že jsem obecně vnímán jako slušný člověk,“ uvedl pro Hradeckou Drbnu současný krajský radní a exprimátor Hradce Králové Zdeněk Fink (HDK). Funkci primátora Hradce Králové vykonával do roku 2010. Ve vedení města vydržel až do voleb v roce 2018, kdy ho nahradil Alexandr Hrabálek (ODS).  

„Radost mám z dotažení stavby dálnice do našeho města. Tomu jsem ve funkci věnoval opravdu hodně pozornosti a individuální snahy. Podobné pocity mám i u trasy vysokorychlostní tratě,“ uvedl Fink.  

Za působení Finka ve funkci Hradce Králové zastupitelstvo vybudovalo okružní křižovatku Koruna na Gočárově třídě, zrekonstruovalo první část Benešovy třídy nebo otevřelo lávku přes Orlici mezi zimním stadionem a kampusem UHK. 

Zdeněk Fink vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové. V současné době je zastupitelem Královéhradeckého kraje i města Hradec Králové a také členem krajského zdravotního výboru. Od roku 2020 je zároveň krajským radním. Souběžně s tím působí jako člen předsednictva Hradeckého demokratického klubu.  

ANKETA: Kdo byl nejlepším primátorem Hradce Králové?

Celkem hlasovalo400 čtenářů

Na druhém místě naší ankety skončil první primátor Hradce Králové Martin Dvořák. Od čtenářů Hradecké Drbny obdržel celkem 21 procent hlasů. Na třetím místě se umístila současná a historicky první primátorka krajské metropole Pavlína Springerová. A to s 12 procenty hlasů. Na čtvrtém místě je Hrabálek, na pátém Vlasák, na šestém Divíšek a na posledním Doskočil.  

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HDK

Štítky Hradec Králové, Zdeněk Fink, primátor, Drbna.cz, Královéhradecký kraj, Hradecký demokratický klub, Alexandr Hrabálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle čtenářů Hradecké Drbny byl nejlepším primátorem Hradce Králové Zdeněk Fink  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.