Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Opilá řidička nacouvala do policejního vozu. Dýchnout se ji povedlo až po hodině snažení

Policie vyšetřuje zvláštní chování padesátileté řidičky, která za volant svého Citroenu sedla s téměř 3,2 promile. Nejprve odmítala zastavit, a nakonec do policejního vozu nabourala. Za to všechno ji hrozí tři roky ve vězení.

„Řidičky si všimla hlídka před obcí Sloupno. Za autem se otočila a v obci Skřivany dojela. Následně výstražným a zvukovým signálem dala řidičce výzvu k zastavení,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová. S tím si však řidička nedělala těžkou hlavu a své kličkované jízdně pokračovala dál. Následně odbočila do Tovární ulice, kde na chvíli zastavila. Pak se rozhodla, že dojede na nedaleké parkoviště, kde do hlídky nacouvala.  

Dechová zkouška hned odhalila příčinu nevypočítavého chování řidičky. Žena se policistům snažila dýchnout hodinu. Až na několikátý pokus se jí to povedlo. Přístroj ukázal 3,2 promile.  

„Hlídka ženě zadržela řidičský průkaz, zakázala další jízdu a převezla ji na záchytnou protialkoholní stanici,“ uvedla Kormošová. V současné době je žena podezřelá z trestného činu, za který ji hrozí tři roky ve vězení, pokuta a přijde o řidičák. Celková škoda se vyšplhala na 20 tisíc korun. Pět tisíc na Citroenu, 20 na policejní Octavii.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Skřivany, Citroën, Škoda Octavia, krimi, doprava, alkohol, nehoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilá řidička nacouvala do policejního vozu. Dýchnout se ji povedlo až po hodině snažení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.