Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Tmavší oblečení je ve tmě risk, volte světlejší a reflexní prvky, radí policie

Ranní mlhy, dřívější stmívání, to všechno nahrává srážkám s chodci. Policisté znovu připomínají, že na cestu do práce a do školy i zpátky domů je potřeba mít na sobě reflexní prvky a vhodné oblečení.

Teenager, který si libuje v černé, je ve tmě prakticky neviditelný. Při přecházení či dokonce přebíhání silnice v těchto světelných podmínkách se pak všichni vystavují obrovskému riziku, že některý řidič automobilu nestačí zareagovat a včas zabrzdit. Člověk v modrém oblečení je vidět na 18 metrů, v bílém na 55, v reflexním oblečení na 200 metrů.

"Povinnost užít při snížené viditelnosti reflexní prvky sice mají pouze chodci, kteří kráčejí mimo obec, kde není instalováno souvislé osvětlení, ale otázka vlastní bezpečnosti by v tomto případě rozhodně měla dostat přednost.," uvedla na policejním webu policejní mluvčí Eva Prachařová. Policisté apelují proto na všechny účastníky silničního provozu, aby si do svých zavazadel přidali i některý z přenosných reflexních prvků a měli jej připravený použít. V ideálním případě si jej rovnou před odchodem z domu připevnit na viditelné místo na zavazadlo či oděv, který mají aktuálně na sobě.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky tma, šero, doprava, srážka, oblečení, policie, reflexní prvky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tmavší oblečení je ve tmě risk, volte světlejší a reflexní prvky, radí policie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.