Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Česká pošta chystá v Hradci Králové prodej dvou bývalých poboček

Česká pošta chystá v Hradci Králové prodej objektů dvou bývalých poštovních poboček, které kvůli úsporám uzavřela ke konci června. Jde o pobočky na největším hradeckém sídlišti Moravské Předměstí v ulicích Štefánikova a Milady Horákové. Prodej by se měl odehrát formou elektronické aukce, vyplývá z informací na webu České pošty. Aktuálně pošta nabízí v ČR k prodeji nepotřebné nemovitosti přibližně za čtvrt miliardy korun.

Obě prodávané bývalé pobočky jsou jednopodlažní objekty železobetonové konstrukce zapadající do architektury panelákového sídliště. "Objekty budeme prodávat i s přepážkami," uvedla pošta. U budovy v ulici Milady Horákové by měla být vyvolávací cena podle znaleckého posudku 8,37 milionu korun, u o něco většího objektu ve Štefánikově ulici to bude 10,5 milionu korun.

Česká pošta v Hradci Králové v polovině roku zrušila šest poboček, ačkoliv v plánu měla zrušení sedmi pošt. Hradecká radnice však vyjednala zachování pobočky na Benešově třídě na Moravské Předměstí. Kdyby byla zrušena i s pobočkami, které půjdou nyní do prodeje, zůstalo by 30.000 lidí na sídlišti zcela bez pošty.

Některé rušené pobočky měla pošta v pronajímaných objektech. Například v Náchodě se radnici prostory po poště v Českoskalické ulici podařilo opět pronajmout. Od 1. září v nich sídlí pobočka Vojenské zdravotní pojišťovny. Radnice se původně snažila s Českou poštou domluvit zachování pobočky, ale neuspěla. V celém Královéhradeckém kraji Česká pošta kvůli úsporám zrušila 15 poboček.

Nyní Česká pošta nabízí k prodeji 18 nepotřebných nemovitostí. Nejvyšší vyvolávací cenu má dům s pozemkem na Poděbradově náměstí v Prostějově za 39 milionů korun. Podnik formou elektronické aukce nabízí také budovy ve Vlašimi, Šenově u Nového Jičína, Kraslicích nebo Českých Budějovicích. Prodat chce i pozemky v pražských Strašnicích.

Pošta zároveň ve středu oznámila spuštění informační kampaně, která má prodeje majetku podpořit.

Důvodem prodeje nemovitostí je snaha o stabilizaci hospodaření podniku před jeho transformací. "Česká pošta nabízí k odkupu nemovitosti, pro které už v rámci svého nynějšího provozu nemá využití. Prodej vybraných nemovitostí bude pokračovat i v příštím roce. Nejhodnotnější nabízenou nemovitostí bude centrála České pošty na Praze 1," uvedl mluvčí Ivo Vysoudil.

Pošta kvůli úsporám v polovině roku zrušila 300 z 3200 poboček a propustila 1500 lidí. Loni vykázala ztrátu 1,7 miliardy korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Česká pošta

Štítky ČR, pošta, reality, Česká pošta, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Ředitel České pošty 468000?!, kolik asi stojí celýaparát ředitelství, dozorčí rady... Zrušení pobočky na sídlišti s třiceti tisíci obyvateli?!, a počet 300?! zrušených poboček, v Praze nepřipustili do ,,aukce" město?!, ještě nebyly opuštěny vybrané pobočky a už otevřeli v Praze Ukrajinskou?!. O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články.

Sobota, 14. října 2023, 05:17Odpovědět

Česká pošta chystá v Hradci Králové prodej dvou bývalých poboček  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.