Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Opilý řidič dal po nehodě v Choustníkově Hradišti policistovi pěstí

Opilý řidič po dopravní nehodě v Choustníkově Hradišti nereagoval na pokyny policistů, naopak stupňoval svoji agresivitu a celá situace vyvrcholila tím, že dal policistovi pěstí.

V souvislosti s šetřením dopravní nehody, která se stala v Choustníkově Hradišti, došlo k napadení policisty. Policejní hlídka z Trutnova vyzvala téměř padesátiletého opilého muže v souvislosti s šetřením nehody, aby se podrobil dechové zkoušce na alkohol. To muž odmítl a začal se chovat arogantně a vulgárně.

Následovala další výzva, a to, aby se  osoba podrobila lékařskému vyšetření, které je spojeno s odběrem krve. Vypátraný muž ani na tuto výzvu nereagoval kladně, naopak své nevhodné chování vůči zasahujícím policistům stupňoval. Dle kamerového záznamu jim vyhrožoval újmou na zdraví, když zanedlouho udeřil pěstí policistu do obličeje. To už bylo na zasahující policisty poslední kapka přilitá do ohně a proti podezřelému policisté použili donucovací prostředky, přiložili mu služební pouta a na místě ho zadrželi.

"Policejní komisař proti němu zahájil trestní stíhání pro podezření ze spáchání přečinu vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci a také pro podezření ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě, za což mu hrozí až čtyřileté vězení," uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Iva Kormošová. Obviněného muže policisté propustili ze zadržení a v současné době je stíhán na svobodě.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky napadení, policista, dopravní nehoda, Choustníkovo Hradiště, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič dal po nehodě v Choustníkově Hradišti policistovi pěstí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.