Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Stadion v Hradci má kolaudace kromě sportbaru, město ho zatím nepřevzalo

Nový fotbalový stadion v Hradci Králové získal v závěru září všechny kolaudační souhlasy kromě prostor sportbaru. Město proto zatím nepřevzalo od stavebního konsorcia v čele s firmou Strabag ani ostatní v září zkolaudované prostory stadionu.

Zastupitelé budou dnes jednat o tom, jak záležitost s nedokončeným sportbarem a převzetím stadionu vyřešit. Stavba arény pro až 9300 diváků začala v srpnu 2021 a s cenou 650 milionů korun bez DPH šlo o největší investici v novodobé historii města.

Prostory sportbaru není podle radnice možné zkolaudovat, protože po dokončení hrubé stavby v něm není hotový interiér. Jeho pořízení je podle radnice odpovědností městského fotbalového klubu FC Hradec Králové, který je nájemcem a provozovatelem arény. Vlastní pořízení interiéru je pak na podnájemci prostoru. Radnice v důvodové zprávě pro zastupitele uvedla, že interiér sportbaru by mohl být hotový do konce října.

Zastupitelé budou v úterý řešit převzetí stadionu od Strabagu včetně nezkolaudovaného sportbaru. Možností je to, že by závazek zajistit kolaudaci prostor sportbaru přešel ze stavebního konsorcia na město. K tomu však bude magistrát muset uzavřít se stavbaři dodatek smlouvy o dílo, případně dohodu o narovnání.

Stadion měli stavbaři v čele se společností Strabag podle města předat včetně kolaudací 30. června. To se nestalo, ale na základě dohody mezi radnicí a stavbaři město začátkem srpna převzalo jen dokončené a zkolaudované části stavby nutné pro odehrání fotbalových utkání. Na konci září kolaudaci získaly i další prostory, například ubytování nebo tělocvičny.

Podle Strabagu byl konečný termín dokončení díla 29. září. V polovině srpna primátorka Pavlína Springerová (Hradecký demokratický klub) uvedla, že město nevylučuje soudní spor se stavebním konsorciem ohledně termínu dokončení stavby stadionu a z něj plynoucích sankcí.

Na stadionu se od 5. srpna pravidelně hrají ligová fotbalová utkání celku FC Hradce Králové. Veřejnosti město stadion slavnostně otevřelo 3. září.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tomáš Vymetálek

Štítky ČR, správa, stavby, fotbal, Hradec Králové, stadion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stadion v Hradci má kolaudace kromě sportbaru, město ho zatím nepřevzalo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.