Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Teď je opravdu dost srážek se zvěří, varují dopravní policisté

Téměř každý den policisté Královéhradeckého kraje vyjíždějí a řeší střety se zvěří na místních komunikacích. Dochází k nim hlavně teď na podzim a také na jaře. Většinou se nehody stávají v brzkých ranních nebo pozdních nočních hodinách.

Meziroční nárůst počtu dopravních nehod se zvěří dokazuje, že divoké zvěři se v posledních letech u nás opravdu daří. Za jediný den policisté řešili v kraji až osm dopravních nehod způsobených střetem motorových vozidel se zvěří. Většina nehod se přitom odehrála v brzkých ranních nebo pozdních večerních hodinách, a to nejen na silnicích III. třídy, kde byste možná očekávali jejich výskyt, ale i na silnicích I. a II. třídy. 

Do situace spojené s výskytem zvěře na silnici se může dostat každý z nás, jak ale správně reagovat? Policisté radí hlavně nestrhávat řízení, náraz do zvířete sice bude silný, nicméně ne tolik, jako do stromu nebo do protijedoucího automobilu. Začněte brzdit, pokud dojde k nárazu, pokuste se zvíře trefit středem vozu, aby deformační zóny lépe tlumily váš náraz. Nejlepší je zkusit takovéto srážce předejít. Není to vždy úplně lehké, nicméně pokud budete sledovat krajnice a nebudete se ničím rozptylovat, určitě tuto šanci zvýšíte. Zároveň je doporučováno, tam kde se jejich výskyt předpokládá, snižte rychlost. A pokud už nějakou zvěř uvidíte, vypněte dálková světla. A mějte na paměti, že zvěř chodí ve skupinách.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky PČR, zvěř, srážka, nehoda, doprava, řidič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teď je opravdu dost srážek se zvěří, varují dopravní policisté  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.