Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Hradecká Vocelovka má upravené dílny, zlevní se provoz

Hradecká Vocelkova, jak se říká Střednímu odbornému učilišti Vocelova, se dočkala modernizace. Úpravami za víc než šestnáct milionů prošly dílny ve Vážní ulici.

Královéhradecký kraj ukončil investiční akci, která spočívala v zateplení dílen Centra odborného vzdělávání pro automobilový průmysl a dopravu Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Vocelova v Hradci Králové. Stavební práce začaly v dubnu letošního roku a skončily na konci srpna.  Za výměnu oken, střechy a zateplení budovy školních dílen ve Vážní ulici kraj vynaložil necelých 16,2 milionu korun včetně DPH.

„Dlouhodobě usilujeme o úspory v energiích a snižování úniku tepla, je to jedna z nejefektivnějších metod, jak úspor dosáhnout. Proto jsme ve školních dílnách nechali kompletně vyměnit střechu, zateplit obvodové zdi a také jsme vyměnili všechny okna a dveře dílen. Podobné investice do zateplení nejen školních budov, ale i těch dalších v majetku kraje, se nám do budoucna vrátí v nižších účtech,“ sdělil první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za krajské investice.

Původní budova školních dílen a zázemí učitelů i zaměstnanců se stavěla v šedesátých letech a přístavba pro kanceláře, zázemí pro učitele a mistry odborného výcviku se dostavěla až po roce 1997. Provoz celého objektu byl v současné době nehospodárný, nadměrně zatěžoval životní prostředí a konstrukce budovy neodpovídala nynějším požadavkům na tepelně technické vlastnosti. 

„Strojírenství je na vzestupu a potřebnost specialistů vzdělaných v těchto oborech roste každým dnem. Modernější prostředí ve školách pro výuku, a především pro praxi žáků, patří mezi naše priority, neboť podobné investice přispívají k motivaci a zvyšují zájem žáků o studium technických oborů,“ doplnil náměstek Arnošt Štěpánek. V dílnách ve Vážní ulici mají praktickou výuku žáci učebních oborů automechanik, autoelektrikář, karosář a autolakýrník a maturitních oborů dopravní prostředky a autotronik.

Ohodnoť článek

Foto Krajský úřad Královéhradeckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká Vocelovka má upravené dílny, zlevní se provoz  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.