Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nejbezpečnější silnice v zemi má Hradec Králové

Pokud někdo nadává na hradeckou dopravu, tak statistiky mu seberou vítr z plachet. Hradec Králové se totiž umístil v čele žebříčku bezpečnosti. Oproti jiným městům se tu stává méně dopravních nehod s tragickými následky.

V prvním pololetí letošního roku se nejbezpečněji jezdilo v Hradci Králové. Při necelých čtyřech stech nehodách byla těžce zraněna „pouze“ jedna osoba. Hradec se tak umístil na nejvyšší příčce v bezpečnosti silničního provozu mezi krajskými městy a obhájil tím prvenství z loňského roku. Hodnota Generali Česká pojišťovna INDEX je 0,26.

INDEX vyjadřuje úroveň nehodovosti na základě poměru vážných a smrtelných nehod k celkovému počtu nehod v zastavěné oblasti krajských měst a také všech dvě stě šest obcí s rozšířenou působností. Ty se pak vztahují k celkovému počtu evidovaných dopravních nehod. Jedná se o závažnost dopravních nehod. Čím vyšší je hodnota GČP INDEXu, tím je dopravně bezpečnostní situace horší.

Čtvrté nejbezpečnější silnice mezi krajskými městy mají zatím vedle Pardubice. Během prvních šesti měsíců tohoto roku zde bylo evidováno přes tři sta padesát nehod, z nichž 2 byly s vážným zraněním. Z 15 obcí s rozšířenou působností Pardubického kraje se 5 z nich nevyhnulo smrtelným či těžkým nehodám. V

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Hradec Králové, bezpečnost, doprava, nehoda, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejbezpečnější silnice v zemi má Hradec Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.