Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V hradeckém kraji začnou jezdit nové moderní vlaky RegioFox. První už v příštím roce

V Královéhradeckém kraji začnou jezdit nové vlaky RegioFox. S jejich postupným nasazením počítá Královéhradecký kraj mezi roky 2024 a 2026. Už o tomto víkendu si nové vlakové soupravy budou moct prohlédnout lidé na hlavním nádraží v Trutnově.

Jde o 23 nízkopodlažních vlaků, které umožní přepravovat i kočárky nebo například jízdní kola. Všechny vozy budou vybavené klimatizací, připojením k wi-fi, klasickými zásuvkami i USB konektory.  

„Na základě smlouvy mezi krajem a Českými drahami na zajištění dopravní obslužnosti na východočeských tratích míří do našeho regionu sedm elektrických jednotek RegioPanter a 33 motorových vlaků RegioFox. Národní dopravce tak do modernizace vlaků v našem kraji investuje v následujících třech letech zhruba čtyři miliardy korun,“ uvedl v tiskové zprávě hejtman Martin Červíček (ODS). 

Nové vlaky si bude moct veřejnost prohlédnout už tuto neděli (17. září) v rámci akce Regionální den železnice na hlavním nádraží v Trutnově. Kromě nových strojů bude k vidění například i parní vlak, který návštěvníky vyveze na vyhlídkovou trasu do Vrchlabí.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto České dráhy

Štítky Královéhradecký kraj, Trutnov, České dráhy, RegioPanter, RegioFox, vlak, koleje, železniční, modernizace, souprava, vagon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckém kraji začnou jezdit nové moderní vlaky RegioFox. První už v příštím roce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.