Přes čtyři tisíce zaměstnanců se v hradecké nemocnici dočkalo nové moderní jídelny. Ta původní už nevyhovovala současným standardům. Investovaných třicet milionů je znát na první pohled.
Fakultní nemocnice Hradec Králové dokončila rekonstrukci nemocniční jídelny, která od začátku týdne opět slouží zaměstnancům nemocnice. Hlavním důvodem stavebních prací byla výměna technicky nevyhovujícího mycího centra ve stravovacím provozu, nemocnice současně provedla kompletní výměnu stolů a židlí v jídelně. Stavební úpravy také umožnily navýšení kapacity jídelny z 392 na 482 míst. Celkové náklady na modernizaci přesáhly 30 milionů korun.
„Nová linka, která nahradila 20 let starou technologii, výrazně zvýšila kapacitu mytí nádobí až na 1000 sad nádobí za hodinu a zlepšila také pracovní podmínky pracovníků Stravovacího odboru FN HK. Moderní technologie nabízí také použití sušičky, drtičky a lisu na zbytky, který pomůže snížit množství produkovaného odpadu,“ uvedl provozně technický náměstek nemocnice Zdeněk Chaloupka. Součástí stavebních prací byly také úpravy vzduchotechniky, chlazení a osvětlení.
Stavební práce začaly 19. června a skončily koncem srpna, po dobu rekonstrukce zaměstnanci nemocnice mohli využít nabídku chlazené stravy. Současné navýšení kapacity jídelny pomůže snížit případné fronty zaměstnanců čekajících na oběd v exponovaných časech.
Stravovací odbor Fakultní nemocnice Hradec Králové každý rok uvaří na 630.000 jídel pro zaměstnance a dalších 360.000 jídel pro pacienty nemocnice. Průměrně tedy zaměstnanci odboru ve všední den připraví pro pacienty i zaměstnance zhruba 3 700 jídel.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.