Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Trutnov patří filmu, Vesmírem provede sám starosta

Trutnov letos žije filmem. Aby ne, po velké modernizace se otevírá zdejší kino Vesmír. Filmovou premiéru zažije už tento pátek a o víkendu se ve městě konají Dny evropského dědictví s tématem Trutnov a film.

Už tento pátek zažijete velkou premiéru zmodernizované trutnovské kino Vesmír.  Chystá se slavnostní otevření a komentované prohlídky.  Celkové náklady přestavby Vesmíru přeskočily 110 milionů korun. V současnosti bude patřit mezi nejmodernější malá kina v Královéhradeckém kraji. „Diváci se mohou těšit na služby, které poskytují velké multiplexy. Lepší zázemí, na mnohem pohodlnější sedačky a také gastro provoz,“ uvedl pro Hradeckou Drbnu starosta Trutnova Michal Rosa.  

Největší novinou je rozšíření sálů. Kino nově bude moct promítat ve dvou. Do velkého se vejde 256 diváků. Menší bude mít kapacitu 39 návštěvníků. „Ten menší bude mít ozvučení Dolby Atmos, takže bude fungovat jako prémiový sál,“ dodává starosta.  

V sobotu potom ve městě odstartují Dny evropského dědictví. Ve Vesmíru budou další komentované prohlídky kina Vesmír pod taktovkou starosty Trutnova Michala Rosy. Historii kina Vesmír a promítání starých filmů má v plánu státní okresní archiv. V Muzeu Podkrkonoší se podívají díky fotografiím do historie na Filmový festival mladých. Na nábřeží Václava Havla si lidé zkusí na vlastní kůži roli kameramana a redaktora s trutnovskou dětskou televizí Rýbrcoul. Ve vestibulu UFFA na zájemce čeká výstava fotografií a postřehů z natáčení filmů z Trutnova a okolí od samotných Trutnováků.

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov

Štítky Trutnov, film, Dny evropského dědictví, Michal Rosa, Václav Havel, kino

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov patří filmu, Vesmírem provede sám starosta  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.