Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Hradec Králové dnes otevře nový fotbalový stadion. Ještě není dokončený

Radnice Hradce Králové v neděli 3. září slavnostně otevře veřejnosti nový fotbalový stadion. Připravila k tomu od 10:00 celodenní program s řadou hudebních a zábavních vystoupení. Vlastní stavba stadionu ještě hotová zcela není, některé části stavbaři ještě budou dodělávat, uvedla dnes radnice. Na stadionu se již odehrála dvě fotbalová utkání místního prvoligového celku FC Hradce Králové, a to 5. a 20. srpna.

"Aktuální stav je takový, že zhotovitel posunul termín dokončení některých prací na 14. září. Týká se to především sekce ubytování. K dnešnímu dni nejsou provedeny všechny funkční zkoušky a předpokládáme, že nebudou všechny provedeny ani k datu 3. září," uvedl pro náměstek primátorky pro investice Lukáš Řádek (TOP 09). Při nedělních prohlídkách stadionu tak lidé neuvidí prostory ubytování, sportbar a jednu tělocvična.

PROGRAM: V Hradci Králové se otevře nový stadion. Lidé mohou využít MHD zdarma

15 let čekání pro fotbalové fanoušky v Hradci Králové skončí zítra. Právě v neděli fotbalový klub s městem oficiálně otevřou novou fotbalovou arénu v Malšovicích. Celodenní program začne už v 10:00. Návštěvníci mohou využít provizorních...

Na akci s názvem Zpátky pod lízátky vystoupí například Xindl X nebo Monkey Business. Od 20:00 na stadionu hradečtí fotbalisté odehrají prvoligové utkání s Olomoucí. Kromě fotbalu je zbylý program, který bude končit ve 23:00, zdarma. Od 16:00 budou moci lidé směřující na stadion využít zdarma hradeckou MHD. Většina akcí se bude odehrávat v okolí stadionu.

Stavba arény pro až 9300 diváků začala v srpnu 2021. Dílo za 650 milionů korun bez DPH měli stavbaři v čele se společností Strabag podle města předat včetně kolaudací 30. června. To se nestalo, ale na základě dohody mezi městem a stavbaři si město začátkem srpna převzalo jen dokončené a zkolaudované části stavby nutné pro odehrání fotbalových utkání.

V polovině srpna primátorka Hradce Králové Pavlína Springerová (Hradecký demokratický klub) uvedla, že město nevylučuje soudní spor se stavebním konsorciem ohledně termínu dokončení stavby fotbalového stadionu a z něj plynoucích sankcí. Podle Strabagu je konečným termínem dokončení díla 29. září.

Stadion město buduje jako víceúčelovou arénu vhodnou i pro jiné sporty a pro kulturní a společenské akce. Radnice počítá s tím, že se stadion v budoucnu stane i dějištěm mezinárodních zápasů fotbalové reprezentace. Město stavbu na místě polorozbořeného všesportovního stadionu z roku 1966 připravovalo přes 15 let.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, správa, stavby, zábava, stadion, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové dnes otevře nový fotbalový stadion. Ještě není dokončený  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.