Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

PROGRAM: V Hradci Králové se otevře nový stadion. Lidé mohou využít MHD zdarma

15 let čekání pro fotbalové fanoušky v Hradci Králové skončí zítra. Právě v neděli fotbalový klub s městem oficiálně otevřou novou fotbalovou arénu v Malšovicích. Celodenní program začne už v 10:00. Návštěvníci mohou využít provizorních záchytných parkovišť a také MHD zdarma. Níže přinášíme kompletní program celé akce.

Akce s názvem Zpátky pod lízátky začne už v 10:00. Během první poloviny dne je program zaměřený především na děti a rodiny s dětmi. Druhá polovina dne nabídne koncerty Xindla X nebo Monkey Business a také speciální laserovou a dronovou show. Součástí programu je i utkání FC Hradec Králové a SK Sigma Olomouc.  

Samotná prohlídka nového stadionu bude lidem umožněna od 10:00 do 16:00. V okolí stadionu bude připravený doprovodný program. Půjde například o představení hradeckých sportovních klubů formou dětské sportovní akademie. Během první poloviny dne je pro děti připravená dětská show, soutěže i kouzelník.  

Fotbalový zápas se bude hrát od 20:00. Na ten se dostanou pouze fanoušci, kteří budou mít zakoupenou vstupenku. Veškerý další program je pro návštěvníky zdarma. „Po fotbalovém zápase bude na pódiu před arénou na veřejnost čekat ještě vystoupení skupiny Monkey Business, večer pak kolem 23. hodiny zakončí světelná show,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí hradecké radnice Kateřina Rohlíčková.  

MHD zdarma a záchytná provizorní parkoviště  

V den otevření fotbalové arény (neděle 3. září) budou moct od 16:00 využít návštěvníci městské hromadné dopravy zdarma. „Jde nám především o to, abychom předešli dopravnímu kolapsu v okolí stadionu a zároveň podpořili cestování i jiným způsobem než jen automobily,“ vysvětluje náměstek primátorky pro oblast dopravy Miroslav Hloušek (ODS). I proto budou na vybraných linkách nasazeny kloubové spoje a linka číslo sedm bude jezdit častěji.  

Kvůli velkému zájmu veřejnosti radnice připraví i provizorní záchytná parkoviště. Hlavní parkovací plochou zůstává parkoviště u Flošny. To však bude rozšířené o travnaté plochy směrem k silničnímu okruhu. Kromě toho půjde parkovat i u kampusu Univerzity Hradec Králové, odkud bude jezdit mimořádná linka MHD.  

Stavba arény začala v srpnu 2021. Město stavbu na místě polorozbořeného všesportovního stadionu z roku 1966 připravovalo přes 15 let. Stadion by měl splňovat kategorii UEFA 4, což jsou stadiony pro mezinárodní utkání. Kapacitu má 9300 diváků. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky městská hromadná doprava, FC Hradec Králové, fotbal, Malšovice, Monkey Business, SK Sigma Olomouc, Xindl X, UEFA, ODS, Univerzita Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PROGRAM: V Hradci Králové se otevře nový stadion. Lidé mohou využít MHD zdarma  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.