Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Projížďka parním vlakem nebo filmový festival. Kam o víkendu v hradeckém kraji vyrazit?

Školní děti před sebou mají předposlední víkend letošních prázdnin. I během něho mohou celé rodiny vyrazit za zábavou a kulturou. Tentokrát mohou na unikátní projížďku historickým vlakem, mezinárodní horolezecký filmový festival, Stezku korunami stromů nebo unikátní divadelní představení v Krkonoších. Seznam nejzajímavějších akcí naleznete níže.

Do východních Čech vyjede parní vlak  

Do východních Čech během soboty vyjede speciální parní vlak. Historická souprava se vydá na trasu z Dolní Lipky do Hradce Králové a zase zpět. Po cestě zastaví na celé řadě dalších zastávek. Parní vlak je projektem Pardubického a Královéhradeckého kraje. Kompletní jízdní řád a informace o jízdném najdete v přiloženém článku níže.  

O víkendu vyjede do východních Čech historický parní vlak. Zastaví se i v Hradci Králové

Během tohoto víkendu mohou milovníci historických vlaků vyrazit na jízdu východními Čechy. Historický parní vlak vyjedete tuto sobotu 26. srpna. Vypraví se z Dolní Lipky přes Letohrad, Žamberk, Kostelec nad Orlicí až do Hradce Králové a zpět.

Mezinárodní horolezecký filmový festival  

V Teplicích nad Metují se koná jubilejní 40. ročník Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu. Organizátoři připravili program plný zahraničních i domácích horolezeckých špiček, dobrodružných filmů, hudebních představení, bouldrových, běžeckých a trickline závodů, předávání cen, výstav a outdoorových stánků. Mezi hlavní hosty se řadí například Lynn Hill, Jerry Moffatt nebo Mára Holeček. 

Do letního kina na konec léta v Širáku  

Letní kino v Hradci Králové se tento víkend rozloučí s letní sezonou. A to v rámci druhého ročníku folkového festivalu. Festival návštěvníkům nabídne pestrý program od 13:00 do 22:00, kdy se na pódiu vystřídají přední čeští folkoví interpreti ze všech koutů republiky. Jako zvláštní host vystoupí vítěz východočeského oblastního kola hudební soutěže Porta 2023. 

O víkendu se ochladí. Přidají se přeháňky a silné bouřky

Během víkendu je na východě Čech třeba počítat s ochlazením, deštěm a také bouřkami. Ty mohou být na některých místech i velice silné. Nejvyšší denní teploty nám mohou klesnout i o 12 stupňů Celsia. Další oteplení je zatím v nedohlednu.

Hradozámecká noc v Nechanicích 

Během soboty bude Zámek Hrádek u Nechanic hlavním centrem dění letošní celorepublikové akce Hradozámecká noc 2023. Tato událost představuje vyvrcholení 13. ročníku projektu Po stopách šlechtických rodů Národního památkového ústavu. Kromě toho se návštěvníkům otevřou nově zrenovované prostory hostinských pokojů.  

Divadlo v Herní krajině Pecka 

Herní krajina Pecka v Krkonoších se na tuto sobotu změní v divadelní prostředí. Návštěvníky čeká první krkonošské divadlo Járy Dostálka, které zahraje divadelní představení na motivy oblíbených Krkonošských pohádek. Vstup do Herní krajiny Pecka i na divadelní představení je zdarma. Akce začíná v sobotu ve 13:00. 

Na Stezku korunami stromů Krkonoše zdarma  

Od pondělí 28. srpna mohou děti vyrazit na Stezku korunami stromů Krkonoše v Janských Lázních zdarma. Aby si poslední volné dny co nejvíce užily, láká je tým Stezky nejen na výstup korunami stromů, ale i na výlet po nedalekých přírodních krásách, respektive na den plný zážitků v okolí Janských Lázní.  

Lokálkou kolem Humprechtu    

Každou sobotu i neděli vyjíždí lokálka kolem Humprechtu. Vlak vyráží ze Sobotky a udělá výletní kolečko přes Dolní Bousov, Dětenice, Kopidlno, Jičín, Libuň, Mladějov v Čechách zpět do Sobotky, vlak dále pokračuje do Dětenic, kde jízdu skončí. Za pár minut od příjezdu se vydá na zpáteční cestu opět přes Sobotku, Jičín, Kopidlno zpět do Sobotky. V sobotu vyjíždí v 9:00, v neděli v 17:00. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky filmový festival, divadelní představení, koruna stromu, Královéhradecký kraj, Krkonoše, Sobotka, kultura, Východní Čechy, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projížďka parním vlakem nebo filmový festival. Kam o víkendu v hradeckém kraji vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.