Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Policista Michal Jirmann zachránil život dítěte na pláži v Chorvatsku. Sám byl na dovolené

Policista Michal Jirmann pracuje na operačním středisku Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje, kde přijímá telefonáty směřující na linku 158. Na své dovolené v Chorvatsku neváhal ani vteřinu a přispěchal na pomoc bezvládnému chlapci, kterého právě vytáhli z vody. Resuscitací mu zachránil život.

Díky svému výcviku přesně věděl, co má dělat a na nic nečekal. Zvedl se z deky a přispěchal na pomoc. „Kolem stálo zhruba 15 lidí, kteří situaci pouze přihlíželi. Nikdo z nich nezačal s oživováním, vyjma jednoho dalšího muže. Mně to v tu chvíli naskočilo automaticky, vybavila se mi řada situací, kdy jsem se ve službě zachoval obdobně,“ popisuje Jirmann.  

Druhý muž, který asistoval při resuscitaci, byl cizinec. I přesto se jim podařilo rozdělit si úkoly a v nepřímé srdeční masáži se střídat. Po pár minutách chlapec vyplivl vodu a začal sám pomalu dýchat.  

„Na ten okamžik nikdy nezapomenu, zůstane hluboko v mém srdci. Pro všechny na místě to byl silný moment, který zapůsobil i preventivně. I děti měly následně z vody obrovský respekt,“ uvedl zachránce.  

Další úleva se dostavila o pár dní později. Od delegátky cestovní kanceláře dostal zprávu, že je chlapec v pořádku. Jeho zdravotní stav už se nezhoršil a bude v pořádku. Dnes už je Michal Jirmann zpět ve službě a zvedá telefony lidí, kteří s prosbou o pomoc volají na linku 158. 

„I přestože pomáhá u Policie ČR lidem denně touto „virtuální“ formou, tak na dovolené neváhal správným způsobem zúročit dosavadní dlouholeté zkušenosti ze služby a okamžitě poskytnout na místě první pomoc, za což mu právem náleží upřímné poděkování," říká Petr Sehnoutka, ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Michal Jirmann, policista, policie, Chorvatsko, dovolená, resuscitace, záchrana, život, chlapec, dítě, voda, tonutí, topení, 158

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista Michal Jirmann zachránil život dítěte na pláži v Chorvatsku. Sám byl na dovolené  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.