Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Hradec Králové dá TJ Slavia 29 milionů na opravu střechy jedné z největších hal v ČR

Město Hradec Králové dá sportovnímu klubu TJ Slavia Hradec Králové dotaci 29 milionů korun na opravu střechy sportovní haly v Orlické Kotlině. Přidělení dotace doporučila v úterý rada města, ještě o tom musí definitivně rozhodnout zastupitelstvo na konci srpna. Hala patří k největším v republice, vedle sebe se v ní dá postavit šest volejbalových hřišť.

Již dříve Hradec Králové s klubem uzavřel dohodu, že město halu v roce 2030 od klubu získá darem. Klub není schopen investovat do velkých oprav přes 30 let staré haly. "Nechceme, aby se zhoršil stav majetku, který bude jednou náš. Rekonstrukcí střechy se předejde dalším škodám," řekl náměstek primátorky Miroslav Hloušek (ODS).

Peníze od města by měly opravu plně pokrýt, město je mělo v rozpočtovém výhledu vyčleněné již od roku 2021. Stavbaři by opravu měli udělat od dubna do září roku 2024. Střecha bude zateplená a bude připravena na případnou budoucí montáž sluneční elektrárny.

Radnice již v minulosti na opravy haly přispívala, například v roce 2018 dala téměř 11 milionů korun na novou palubovku. Protože město nemůže dlouhodobě dávat peníze do cizího majetku, vznikla v roce 2021 dohoda o daru haly městu. Samotný převod haly byl posunutý na rok 2030 proto, že oddíl na provoz a opravy haly získal dotace i z jiných zdrojů a v dotačních podmínkách má ujednání i o změnách vlastnictví haly. Pokud by se změnil vlastník haly dříve, musela by Slavia některé dotace vracet. Pozemky pod halou jsou již nyní ve vlastnictví města.

Hala poskytuje zázemí sportovním oddílům a školám všech stupňů. Ročně se v ní vystřídá kolem 30.000 sportovců. Konají se v ní desítky turnajů a akcí republikového významu. Před několika lety město v těsném sousedství haly vybudovalo moderní venkovní areál pro fotbal, volejbal a házenou. Nedaleko haly stojí nový fotbalový stadion pro 9300 diváků, který město přišel na 650 milionů korun bez DPH.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové dá TJ Slavia 29 milionů na opravu střechy jedné z největších hal v ČR  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.