Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Větvě během víkendových bouřek v Královéhradeckém kraji padaly na silnice i auta

Hasiči v Královéhradeckém kraji mají za sebou perný víkend. Přes region prošlo pásmo bouřek a hasiči vyjížděli k jednomu popadanému stromu za druhým.

Královéhradečtí hasiči vyjížděli jen v sobotu k 25 případům většinou k pádu stromu na komunikaci. V obci Častolovice došlo k pádu větví na zaparkovaná vozidla. Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Častolovic větvě odstranili, další nebezpečné větve stáhli a místo vyznačili vytyčovací páskou.

V obci Běleč zasahovali profesionálové z Hradce a dobrovolná jednotka z Třebechovic pod Orebem u pádu větví na ohradník, kde následně došlo k útěku oveček. Hasiči provedli odstranění větví z ohradníku a komunikace a informovali majitele o rozuteklých ovcích, které se pohybovaly i po komunikaci.

Popadané stromy způsobily také dopravní nehody. V obci Miletín osobní automobil naboural do spadlého stromu. Profesionální hasiči provedli odstranění stromu, nedošlo zde k úniku provozních kapalin ani ke zranění. O nepojízdné vozidlo se postarala odtahová služba.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky vítr, Královéhradecký kraj, hasiči, zásah, strom, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Větvě během víkendových bouřek v Královéhradeckém kraji padaly na silnice i auta  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.