Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

15 procent domácností s hypotékou v hradeckém kraji dá tři čtvrtiny příjmů na náklady na bydlení

V Královéhradeckém kraji až 15 procent domácností s hypotékou dá většinu svých vydělaných peněz na zaplacení nákladů spojených s bydlením. Podle průzkumu společnosti Swiss Life Select patří hradecký kraj mezi nejhorší kraje v republice. V pomyslném žebříčku by se náš region umístil na čtvrtém místě.

Mezi největší výdaje na bydlení se v Královéhradeckém kraji řadí splátky hypotéky a pravidelné platby. Do nich se řadí například fond oprav, vodné a stočné, zálohy na energie nebo pojištění. V celorepublikovém průměru vynaloží méně než třetinu všech příjmů jen 27 procent domácností.  

Královéhradecký kraji se na pomyslném žebříčku řadí mezi čtvrtý nejhorší kraj v republice. Více než polovinu všech vydělaných peněz dá do bydlení nejvíce lidí v Libereckém, následně Zlínském a Olomouckém kraji.  

„Nepříjemná situace je to samozřejmě pro ty, kteří šli do hypotéky „na doraz“ bez větší finanční rezervy a bez komplexního finančního plánu, který by jim otevřel oči a ukázal, zda je splácení úvěru v jejich finančních silách,“ uvádí v tiskové zprávě Karel Šulc, generální ředitel Swiss Life Select. 

S vypjatou finanční situací v Královéhradeckém kraji souvisí nízká míra spořivosti. V Královéhradeckém kraji uspořilo méně než 15 tisíc korun 33 procent obyvatel, 15 až 45 tisíc korun 36 obyvatel, 45 až 100 tisíc korun 21 procent obyvatel. 

  

Ohodnoť článek

Foto vjkombajn | Pixabay

Štítky Královéhradecký kraj, hypoteční úvěr, bydlení, finance, peníze, rodiny, hypotéka, průzkum, zatížení, ekonomika, trh, bydlení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

15 procent domácností s hypotékou v hradeckém kraji dá tři čtvrtiny příjmů na náklady na bydlení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.