Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hasiči vyrazili k převrácenému katamaránu na Rozkoši, cestou narazili na další převrácenou loď

Včerejší odpolední silnější vítr neustál katamarán na vodní nádrži Rozkoš a převrátil se. Na místo bylo vysláno pět jednotek hasičů a policisté. Při pátrání po plavidle narazili profesionální hasiči z Jaroměře na další převrácenou loď, plachetnici. Zásah se obešel bez zranění.

Katamarán, který ve Velké Jesenici na Rozkoši převrátil vítr, objevili dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují. Z vody vytáhli dvě osoby. Jedna byla dopravena na vodním skútru ke břehu, druhá po opětovném obrácení plavidla na vodní hladinu, odplula.

Při pátrání po katamaránu objevili hasiči cestou převrácenou plachetnici. Posádka byla opět dvoučlenná. „Události se účastnili profesionální hasiči z Jaroměře a Velkého Poříčí a dobrovolní hasiči z Velké Jesenice, České Skalice a Nového Města nad Metují.,“ sdělila Zuzana Strouhalová z Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje.

Velmi důležitou roli sehrály záchranné vesty, které měli všichni trosečníci. Díky nim se zabránilo dalším komplikacím.

Na Rozkoši v tuhle chvíli trénují záchranáři, zachraňují osoby z vodní hladiny

Rozkoš na Náchodsku dneska obsadili složky Integrovaného záchranného systému. Na nádrži probíhá další cvičení, které je zaměřené na záchranu osob.

FOTO: Na Rozkoši se utopil rybář. I přes snahu záchranářů nakonec nepřežil

Tragédie se odehrála na vodní nádrži Rozkoš. Všechny složky IZS musely vyjíždět k topícímu se rybáři, který neuměl plavat. I přes veškerou pomoc záchranářů se ho nakonec nepodařilo zachránit. Podle dostupných informací šlo o rybáře z Polska.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje/ Michal Fanta

Štítky Jaroměř, Nové Město nad Metují, Velká Jesenice, Hasičský záchranný sbor, Velké Poříčí, Česká Skalice, katamarán, plachetnice, převrácení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči vyrazili k převrácenému katamaránu na Rozkoši, cestou narazili na další převrácenou loď  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.