Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Stavba laboratoří a transfuzního oddělení v nemocnici Trutnov bude o dost dražší

Výstavba laboratoří a transfuzního oddělení v Oblastní nemocnici Trutnov bude dražší o 35 milionů korun než se předpokládalo, přijde tak na 300 milionů korun. Financování dokončení projektu schválili krajští zastupitelé.

Práce na druhé etapě výstavby laboratoří, která navázala na první etapu v dubnu 2022, jsou pozastavené. Rada Královéhradeckého kraje nedávno schválila ukončení smlouvy s dodavatelem stavebních prací.

"Nebyli jsme ochotni akceptovat navýšení (ceny) ze strany dodavatele, budeme tedy soutěžit znovu a v rámci aktualizace projektové dokumentace budeme potřebovat navýšení o 35 milionů tak, abychom pokryli celou akci. Došlo také ke změnám účelu využití druhé etapy," řekl náměstek hejtmana pro investice Pavel Bulíček. Podle něj by mělo být 300 milionů korun maximální cenou zakázky.

Stavební práce byly rozděleny do dvou etap, první skončila v říjnu 2020. V druhé etapě zhotovitel zboural původní budovu a zahájil výstavbu nových laboratoří. Hejtmanství na konci ledna uvedlo, že jsou hotové základy a přízemní část budovy. Předpoklad dokončení stavby byl začátek roku 2024, nový termín dokončení by měl v roce 2024.

Z původní ceny 265 milionů korun na obě etapy bylo již vynaloženo na první etapu a na provedené práce druhé etapy přes 89,7 milionu korun. Z původního příslibu tedy zbývá podle hejtmanství 175,2 milionu korun.

Investorem je Královéhradecký kraj, kterému nemocnice patří. V objektu laboratoří se počítá i s umístěním oddělení ambulantní rehabilitace. V novém třípodlažním objektu bude rehabilitace, hematologie a transfuzní stanice. Železobetonová stavba bude provozně navazovat na objekt laboratoří mikrobiologie a imunologie.

Pokračuje také projekční příprava pro stavbu dalšího objektu v areálu trutnovské nemocnice, pavilonu urgentního příjmu a JIP. Na nový pavilon urgentního příjmu chce kraj vynaložit téměř 338 milionů korun. Do konce roku chce vybrat v soutěži dodavatele a zahájit stavbu plánuje příští rok.

Trutnovská nemocnice by měla mít také nový parkovací dům s kapacitou téměř 300 míst. Letos by měla být hotová projektová dokumentace. Kraj do budoucna plánuje také v areálu nemocnice pavilon pro lůžkovou akutní péči s kapacitou 130 lůžek. Na podzim by kraj chtěl mít vybraného projektanta, náklady na výstavbu odhaduje zhruba na 300 milionů korun.

Do trutnovské nemocnice kraj investuje a plánuje investovat částku v součtu kolem jedné miliardy korun.

Kraj má nemocnice v Trutnově, Jičíně, ve Dvoře Králové nad Labem a v Náchodě, pod který spadá i rychnovská nemocnice. Největším zdravotnickým zařízením v regionu je státní Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Nemocnice Náchod

Štítky ČR, správa, stavby, nemocnice, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba laboratoří a transfuzního oddělení v nemocnici Trutnov bude o dost dražší  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.